Renault Megane 3 CC - Informaţii oficiale

Renault ne prezintă în premieră versiunea Renault Megane CC, continuarea poveştii coupe cabrio începută cu precedenta generaţie.

Dacă precedenta generaţie Renault Megane CC a introdus în gama Renault acoperişul metalic escamotabil, acum francezii mai vin cu o inovaţie. Este vorba de plafonul din două părţi vitrate susţinute de un cadru metalic fumuriu, care lasă impresia că te afli într-un mare balon de sticlă. Această soluţie are avantajul că este şi mai uşoară, scăzând masa totală a maşinii.

În schimb acest model are cel mai mic volum al portbagajului din segmentul său atât cu acoperişul strâns, dar şi cu el pe poziţii, având o capacitate de 211 litri, respectiv 417 litri. Renault spune însă că noul sistem cenzurează mai puţin din deschiderea portbagajului, meteahnă tradiţională la CC-uri, şi se poate profita mai eficient de tot spaţiul.

O nouă inovaţie care debutează o dată cu acest model este transmisia cu dublu ambreiaj EDC (Efficient Dual Clutch), prima de acest gen la Renault. Conform surselor oficiale, această soluţie reduce cu 17% emisiile faţă de cutia automată tradiţională. Este astfel o soluţie economică, fiind oferită şi cu motorul 1.5 dCi de 105 CP. Gama Diesel mai include motoarele dCi 160 şi dCi 130, plus cele pe benzină TCE 130 şi 2.0 16v de 140 CP. Ultima motorizare vine opţional şi cu cutia CVT.

Modelul va fi oficial lansat la Geneva 2010 şi va intra pe piaţa europeană în luna Iunie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.