Renault Twingo

Micuţa citadină Renault, lansată pentru prima oară la Salonul Auto de la Paris din 1992, este înlocuită de o nouă generaţie, după o carieră foarte reuşită.

Renault Twingo Renault Twingo

Primul model a creat un adevărat cult al pasionaţilor pentru acest vehicul simpatic, având un succes comercial extraordinar. Deşi designul a fost de tipul "îmi place / nu-mi place deloc", tocmai acesta a fost şi secretul modelului inedit. În momentul lansării, acum 15 ani, Twingo a inaugurat o nouă clasă, de citadine spaţioase şi economice.

După mulţi ani, concurenţa şi-a dat seama de potenţialul acestei pieţe nişă, venind cu modele echivalente, mai moderne şi mai sigure. Renault a trebuit să contaatace printr-un nou model, care, după câteva amânări şi întoarceri la planşa de desen, a fost lansat. Twingo 2 face parte din Renault Commitment 2009, un program ce promite lansarea a 26 de noi modele, din care 13 pentru a cuceri noi pieţe.

Cu o lungime de 3,6 metri, noul model are un design total schimbat, dar la fel de original şi atrăgător precum cel al primei generaţii. Twingo 2 se alătură restului modelelor de clasă mică Renault, fiind un vechicul practic şi compact, în timp ce Clio 2 oferă versatilitate şi costuri de întreţinere mici, iar Modus se adresează familiilor doritoare de modularitatea şi spaţiul oferit de un MPV.

Aspectul exterior este tineresc şi atrăgător, fiind desenat astfel încât noul model să aibă un succes internaţional şi mai puţin doar regional, aşa cum prima generaţie Twingo a atras doar anumite pieţe europene. De altfel, Renault lansează pentru prima oară şi o versiune cu volanul pe dreapta, destinată în special Marii Britanii, a patra piaţă de autovehicule din Europa.

Vor fi disponibile şase versiuni de echipare: Access/ Authentique, Expression, Privilege, Initiale, Dynamic şi GT, ultimele două având un kit exterior specific, cu spoilere agresive şi jante de 15 inch. Partea frontală este dominată de blocurile optice imense şi gura de aer centrală situată în partea de jos a spoilerului. Proiectoarele de ceaţă sunt încadrate parţial de detalii vopsite în crom satinat şi marcate cu logo-ul “GT”. În aceeaşi nuanţă sunt vopsite şi eleronul spate şi ieşirea sistemului de evacuare. O gamă largă de accesorii este disponibilă, viitorii clienţi putându-şi personaliza noul Twingo cu numeroase stickere şi detalii artistice.

Interiorul este specific Renault, cu multe componente preluate de la alte modele ale constructorului francez, dar asamblate original într-o ambianţă interioara plăcută. Calitatea materialelor se încadrează în trendul crescător inaugurat de Clio 3, iar spaţiul a crescut datorită ampatamentului foarte mare, de 2.367 mm. Faţă de prima generaţie, noul Twingo are coloană de direcţie reglabilă, scaune mai confortabile şi multiple spaţii de depozitare. Ceasurile de bord păstrează tradiţia Twingo, cu vitezometul digital situat central. Pentru versiunile superioare este disponibil şi un turometru, situat pe coloana de direcţie.

Sistemul de sunet are posibilitatea de a fi conectat la un mp3-player sau iPod şi controlează funcţiile acestora prin intermediul satelitului amplasat lângă volan. De asemenea este disponibil un sistem Bluetooth pentru sincronizarea telefonului mobil, ce permite preluarea apelurilor fără a lua mâna de pe volan. Volumul portbagajului ajunge de la 230 la 951 de litri în cazul în care bancheta spate este rabatată complet.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.