Saipa Mniator - concurentul lui Logan!

Saipa Miniator - a auzit cineva de numele ăsta până acum? Nu, nu este o vedetă de la Bollywood, ci o maşină de familie construită în... Iran. Acolo unde se fabrică şi Logan.

Saipa Mniator - concurentul lui Logan! Saipa Mniator - concurentul lui Logan!

Miniator, sora din Iran a Loganului?Saipa Miniator este o maşină complet nouă dezvoltată de Saipa (Societatea Anonimă Iraniană de Producere a Automobilelor) şi va juca în acelaşi segment cu Logan, care va fi fabricat, de asemenea, în Iran - deci se preconizează o luptă foarte dură între Logan şi Miniator. Informaţie relevantă pentru cei interesaţi de evoluţia pieţei auto din Iran...

Miniator este urmaşul lui Saba, care era derivat din Kia Pride, urmând a fi propulsat de un motor mic de 1,5 litri şi 80 CP, dezvoltat de Saipa. Producţia pentru 2009 este estimată la circa 19.000 unităţi, din care aproximativ 4.000 de bucăţi sunt destinate exportului.

Interesant, deşi a fost înfiinţată de Citroen în 1966, din 1976 a trecut sub jurisdicţia Renault şi a devenit Saipa. Iar acum compania se va ocupa atât de acest nou model Miniator, cât şi de Logan, prin partenerul Pars Khodro. Să fie oare Miniator un fel de soră iraniană a Loganului?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.