Schiţe oficiale cu noul Hyundai i40

Dacă la americani Hyundai Sonata face furori cu stilul său de coupe cu 4 uşi, se pare că europenilor le este rezervată versiunea break a acestui model, care se va numi Hyundai i40. Iată cum va arăta noul model.

Schiţe oficiale cu noul Hyundai i40 Schiţe oficiale cu noul Hyundai i40

Preview pentru Hyundai i40După ce Hyundai Sonata a fost lansată pe piaţa nord-americană şi pe altele, cu excepţia Europei, au început să apară şi poze spion cu versiunea break, speculaţiile vehiculând denumirea i40 pentru piaţa europeană.

Pentru moment, Volkswagen Passat CC poate sta liniştit, deoarece, pe Bătrânul Continent, Hyundai i40 se pare că va fi lansat în această versiune break, sedanul vândut la americani nefiind în cărţi dincoace de Oceanul Atlantic.

Coreenii au dat publicităţii primele imagini cu noul Hyundai i40, dar nu vorbim de fotografii cu maşina reală, ci mai degrabă de nişte schiţe cu rol de teasing - deşi maşina este expusă privirilor în totalitate.

Până când vom avea mai multe informaţii oficiale, ştim totuşi că vorbim de un break de clasă medie cu o lungime de 4,77 metri, o lăţime de 1,81 metri şi o înălţime de 1,47 metri - la acelaşi nivel cu Volkswagen Passat Variant sau Mazda6 Wagon. Ampatamentul lui i40 se cifrează la 2,72 metri, o valoare la acelaşi nivel cu al concurenţilor europeni.

Hyundai i40 este Sonata BreakPortbagajul maşinii va avea peste 500 de litri în configuraţia cu 5 locuri, iar prin rabatarea banchetei se vor obţine peste 1.700 de litri, semn că inginerii şi designerii Hyundai au reuşit să se înţeleagă suficient de bine.

În ce priveşte motoarele, Hyundai i40 va beneficia de două motoare pe benzină şi de un diesel common-rail. Cel mai mare benzinar va avea 2,0 litri, injecţie directă şi 175 CP, iar motorul mai mic va fi cel de 1,6 litri şi 140 CP, care a debutat pe KIA Sportage. Dieselul de 1,7 litri va fi oferit în mai multe versiuni de putere, cea mai puternică urmând a oferi 160 CP.

Cel mai probabil, premiera mondială a noului Hyundai i40 va avea loc la Salonul Auto Geneva 2011, dar detaliile oficiale vor fi cunoscute înaintea acestui prim mare salon auto european.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.