Schiţe oficiale cu noul Hyundai i40

Dacă la americani Hyundai Sonata face furori cu stilul său de coupe cu 4 uşi, se pare că europenilor le este rezervată versiunea break a acestui model, care se va numi Hyundai i40. Iată cum va arăta noul model.

Schiţe oficiale cu noul Hyundai i40 Schiţe oficiale cu noul Hyundai i40

Preview pentru Hyundai i40Dupăce Hyundai Sonata a fost lansată pe piaţa nord-americană şi pealtele, cu excepţia Europei, au început să aparăşi poze spion cu versiuneabreak, speculaţiile vehiculând denumirea i40 pentru piaţaeuropeană.

Pentru moment, Volkswagen Passat CC poate sta liniştit, deoarece, peBătrânul Continent, Hyundai i40 se pare că va fi lansat în aceastăversiune break, sedanul vândut la americani nefiind încărţi dincoace de Oceanul Atlantic.

Coreenii au dat publicităţii primele imagini cu noulHyundai i40, dar nu vorbim de fotografii cu maşina reală,ci mai degrabă de nişte schiţe cu rol de teasing - deşi maşina esteexpusă privirilor în totalitate.

Până când vom avea mai multe informaţii oficiale, ştim totuşi căvorbim de un break de clasă medie cu o lungime de 4,77metri, o lăţime de 1,81 metri şi o înălţime de 1,47 metri- la acelaşi nivel cu Volkswagen Passat Variant sau Mazda6 Wagon.Ampatamentul lui i40 se cifrează la 2,72 metri, o valoare laacelaşi nivel cu al concurenţilor europeni.

Hyundai i40 este Sonata BreakPortbagajulmaşinii va avea peste 500 de litri în configuraţia cu 5locuri, iar prin rabatarea banchetei se vor obţine peste1.700 de litri, semn că inginerii şi designerii Hyundai au reuşitsă se înţeleagă suficient de bine.

În ce priveşte motoarele, Hyundai i40 va beneficia dedouă motoare pe benzină şi de un diesel common-rail. Celmai mare benzinar va avea 2,0 litri, injecţie directă şi 175 CP,iar motorul mai mic va fi cel de 1,6 litri şi 140 CP, care adebutat pe KIA Sportage. Dieselul de 1,7 litri va fi oferit în maimulte versiuni de putere, cea mai puternică urmând a oferi 160CP.

Cel mai probabil, premiera mondială a noului Hyundai i40va avea loc la Salonul Auto Geneva 2011, dar detaliileoficiale vor fi cunoscute înaintea acestui prim mare salon autoeuropean.