Seat Ibiza ST – informaţii oficiale

Seat Ibiza ST se adaugă la clubul destul de restrâns al modelelor de familie derivate din hatchback-uri subcompacte, dar spre deosebire de concurenţă are un design destul de neutru.

Seat Ibiza ST îşi are rădăcinile în entuziasmantul concept IBZ, lansat anul trecut la Frankfurt, dar în procesul de a deveni automobil de serie, toate elementele glossy au fost periate, rămânând un vehicul pragmatic, dar atractiv pentru o familie tânără. Designul este însă destul de previzibil, putând fi privit din anumite unghiuri ca o versiune intrată la apă a lui Exeo ST. Trebuie însă să menţionăm că faţă de Fabia Combi şi Clio Estate, acest model are un design mult mai echilibrat, cu o partea posterioară foarte bine proporţionată

Cu o dimensiune de 4,23 de metri şi cu un portbagaj de 430 de litri, se poate compara cu breakul franţuzesc, dar Fabia îl surclasează puţin ca dimensiuni şi volum al portbagajului. Ibiza ST se va revanşa însă prin motoare ceva mai noi ca ale Skoda, venind cu următoarele propulsoare: 1.2i 12v 70 CP, 1.4i 16v 85 CP, 1.2 TSI 105 CP, 1.2 TDI 75 CP, 1.6 TDI 90 CP, 1.6 TDI 105 CP. Se speculează că vor veni şi motoarele mai puternice, în prim plan cu propulsorul de pe Exeo 2.0 TDI 143 CP.

În materie de opţionale se vor regăsi aceleaşi de pe versiunile coupe şi hatchback, una singură atrăgându-ne atenţia în mod special, atipică pentru un automobil cu meniri familiste. Este vorba de "diferenţialul" electronic XDS care poate fi bifat pentru versiunile cu motor mai puternic de 100 CP. Acest sistem, deşi se regăseşte ca alternativă şi pentru modelele mai puţin sportive, îşi împlineşte menirea cu adevărat pe FR şi Cupra, fiind puţin ciudat să îl comanzi pe un break cu o putere, în cel mai bun caz, moderată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.