SUV-urile chinezeşti BAW - bau-bau pentru Duster?

Cu ocazia Anului Nou chinezesc, compania BAIC lansează cel de-al doilea model din gama firmei sale auto BAW: SUV-ul BAW 007. Care ar vrea să rivalizeze cu Duster. Ar vrea, dar are cu ce?

SUV-urile chinezeşti BAW - bau-bau pentru Duster? SUV-urile chinezeşti BAW - bau-bau pentru Duster?

Despre firma auto chinezească BAW am mai auzit cu ocaziaSalonului Auto Pekin 2010, unde au prezentatmodelul BAW C71, în faptvechea generaţie Saab 9-5, reciclată cu un aspect mai pegustul asiaticilor.

Acum, se pare că firma va lansa un nou model pe piaţaautohtonă: BAW 007. Vorbim de un SUV compact şi care vaîncerca să se impună în domeniul low cost, preţul de pornire înChina fiind de 80.000 RMB (circa 9.000 euro). Cu alte cuvinte, unadevărat rival pentru Dacia Duster, care este deţinătorul titulaturiide cel mai ieftin SUV din lume la ora actuală.

BAW 007 va costa 80.000 RMB. Adica in jur de 9.000 euro, dorindu-se un rival pentru Duster

Totuşi, este BAW 007 un "bau bau" pentru Duster? Din punct devedere al aspectului exterior, maşina chinezească aratădestul de brut concepută, mai degrabă după canoanelestilistice ale anilor '80 în materie de design - bineînţeles, BAW007 arată chiar modern pentru standardele de acum 30 de ani...Zvonurile afirmă că, de fapt, maşina ar utiliza platforma tehnicăde la Lada Niva, dar într-un pachet actualizat.

Din punct de vedere tehnic, sunt oferite două motorizăripe benzină: unul de 2,0 litri şi 125 CP, respectiv un vârfde gamă, de 2,4 litri şi 136 CP, cuplat la o cutie de vitezeautomată. Ultima versiune beneficiază de dotări de lux precumtapiţerie din piele, sistem de navigaţie sau trapă.

BAW B40 inca nu a fost lansat oficial. Seamana cu Jeep Wrangler, fiind bazat pe modelul american

Se pare că acest SUV va avea şi un frate mai evoluat, deşivorbim de un SUV în doar două uşi, care a fost surprindă defotografii spion. După cum se vede, BAW B40 aduce destul demult ca aspect general cu Jeep Wrangler. Însă nu vorbim de unplagiat, deoarece este vorba chiar de platforma maşinii americane,BAW având un parteneriat cu Chrysler.