SUV-urile chinezeşti BAW - bau-bau pentru Duster?

Cu ocazia Anului Nou chinezesc, compania BAIC lansează cel de-al doilea model din gama firmei sale auto BAW: SUV-ul BAW 007. Care ar vrea să rivalizeze cu Duster. Ar vrea, dar are cu ce?

SUV-urile chinezeşti BAW - bau-bau pentru Duster? SUV-urile chinezeşti BAW - bau-bau pentru Duster?

Despre firma auto chinezească BAW am mai auzit cu ocazia Salonului Auto Pekin 2010, unde au prezentat modelul BAW C71, în fapt vechea generaţie Saab 9-5, reciclată cu un aspect mai pe gustul asiaticilor.

Acum, se pare că firma va lansa un nou model pe piaţa autohtonă: BAW 007. Vorbim de un SUV compact şi care va încerca să se impună în domeniul low cost, preţul de pornire în China fiind de 80.000 RMB (circa 9.000 euro). Cu alte cuvinte, un adevărat rival pentru Dacia Duster, care este deţinătorul titulaturii de cel mai ieftin SUV din lume la ora actuală.

BAW 007 va costa 80.000 RMB. Adica in jur de 9.000 euro, dorindu-se un rival pentru Duster

Totuşi, este BAW 007 un "bau bau" pentru Duster? Din punct de vedere al aspectului exterior, maşina chinezească arată destul de brut concepută, mai degrabă după canoanele stilistice ale anilor '80 în materie de design - bineînţeles, BAW 007 arată chiar modern pentru standardele de acum 30 de ani... Zvonurile afirmă că, de fapt, maşina ar utiliza platforma tehnică de la Lada Niva, dar într-un pachet actualizat.

Din punct de vedere tehnic, sunt oferite două motorizări pe benzină: unul de 2,0 litri şi 125 CP, respectiv un vârf de gamă, de 2,4 litri şi 136 CP, cuplat la o cutie de viteze automată. Ultima versiune beneficiază de dotări de lux precum tapiţerie din piele, sistem de navigaţie sau trapă.

BAW B40 inca nu a fost lansat oficial. Seamana cu Jeep Wrangler, fiind bazat pe modelul american

Se pare că acest SUV va avea şi un frate mai evoluat, deşi vorbim de un SUV în doar două uşi, care a fost surprindă de fotografii spion. După cum se vede, BAW B40 aduce destul de mult ca aspect general cu Jeep Wrangler. Însă nu vorbim de un plagiat, deoarece este vorba chiar de platforma maşinii americane, BAW având un parteneriat cu Chrysler.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.