Taxiurile londoneze ar putea fi... Geely Englon TXN

Geely va prezenta la Salonul Auto Pekin 2010 o propunere neobişnuită: un înlocuitor al celebrelor taxiuri londoneze, denumit Englon TXN. Credeţi că englezii vor fi de acord?

Taxiurile londoneze ar putea fi... Geely Englon TXN Taxiurile londoneze ar putea fi... Geely Englon TXN

După ce a achiziţionat Volvo, concernul chinezesc Geely pare să aibă planuri ambiţioase - printre ele se pare că putem număra şi dorinţa de "invadare" a Londrei.

La Salonul Auto Pekin 2010, Geely va prezenta conceptul unei maşini special dedicate taximetriei, Englon TXN. O maşină cu un look aparte, tocmai datorită faptului că aminteşte imediat de celebrele taxiuri londoneze - Promotor a testat recent un astfel de model LTI TX4 chiar în România.

În mod paradoxal, creaţia chinezilor nu arată dubios, fiind o propunere decentă. Deocamdată, vorbim de imagini realizate pe computer, probabil formele maşinii nefiind definitivate încă. Cert este că, din faţă, Englon TXN aminteşte de maşinile Rover din perioada postbelică, iar din spate de modelele Lancia, de exemplu.

Interiorul nu prea are legătură cu tradiţionalismul, fiind conceput într-o manieră modernă. Postul de conducere este delimitat de restul habitaclului printr-un geam de plexiglas, în care este încastrată cutiuţa pentru bani. Cockpitul este unul normal pentru o maşină din zilele noastre, promiţând o ergonomie corectă şi un bun confort pentru şofer.

Accesul în spate pare foarte bun, iar locul pe banchetă la cote înalte. Portbagajul nu ne dăm seama dacă e foarte spaţios, dar acest aspect sigur nu a fost neglijat de chinezi.

Totuşi, de unde şi până unde un surogat chinezesc pentru taxiurile londoneze?

Se pare că Geely a intrat într-o "frenezie" a achiziţiilor, fiind în negocieri cu firma Manganese Bronze, la care deţine deja un pachet de acţiuni. Firma britanică se ocupă de asamblarea şi distribuţia taxiurilor londoneze, nu doar în Londra, putând reprezenta o alegere interesantă pentru încercarea celor de la Geely de a intra pe piaţa europeană.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.