Teaser: Subaru prezintă un concept tehnologic la Geneva 2011

Japonezii au dat publicităţii o imagine-teaser pentru ceea ce numesc ei ”un concept tehnologic de maşină sport cu propulsie”. Noi credem că e vorba, de fapt, de mult-aşteptatul coupe realizat în colaborare cu Toyota.

Teaser: Subaru prezintă un concept tehnologic la Geneva 2011 Teaser: Subaru prezintă un concept tehnologic la Geneva 2011

Coupe-ul dezvoltat în comun de Toyota şi Subaru a primit deja porecla "Toyobaru", fiind prefigurat încă de acum doi ani de conceptul Toyota FT-86. Acum, după ce Toyota ne-a arătat un teaser al noului coupe, a venit rândul celor de la Subaru să recurgă la aceeaşi metodă, printr-o imagine teaser.

Din care putem observa că motorul de sub capota faţă este construit după arhitectura clasică pentru Subaru, fiind de tipul boxer. De altfel, în cadrul cooperării dintre cei doi constructori japonezi, inginerii Subaru au avut sarcina de a se ocupa de partea de motor şi transmisie, fiind oarecum o provocare pentru aceştia să realizeze transmisia doar pe puntea spate (faţă de tradiţiionala tracţiune integrală Subaru).

Din punctul de vedere al celor de la Subaru, conceptul pe care îl vor prezenta la Geneva 2011 va avea titulatura "BOXER Sports Car Architecture", fiind clar că inginerii mizează în primul rând pe eficacitatea pachetului, nu pe ambalaj (partea de design exterior şi interior a rămas exclusiv în sarcina Toyota).

Cunoscut fiind comportamentul unui nume deja iconic, Subaru Impreza, fanii mărcii, dar şi rivalii aşteaptă cu foarte mare interes această maşină, care promite să facă vâlvă printre coupe-urile de categorie medie de pe piaţă, principalii vizaţi fiind Nissan 370Z sau Mazda RX-8.

Dar mai multe despre acest concept Subaru vom afla la Salonul Auto Geneva 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.