Teaser: Subaru prezintă un concept tehnologic la Geneva 2011

Japonezii au dat publicităţii o imagine-teaser pentru ceea ce numesc ei ”un concept tehnologic de maşină sport cu propulsie”. Noi credem că e vorba, de fapt, de mult-aşteptatul coupe realizat în colaborare cu Toyota.

Teaser: Subaru prezintă un concept tehnologic la Geneva 2011 Teaser: Subaru prezintă un concept tehnologic la Geneva 2011

Coupe-ul dezvoltat în comun de Toyota şi Subaru a primitdeja porecla "Toyobaru", fiind prefiguratîncă de acum doi ani de conceptul Toyota FT-86. Acum, după ce Toyota ne-a arătat un teaser al noului coupe, a venit rândul celor de la Subaru sărecurgă la aceeaşi metodă, printr-o imagine teaser.

Din care putem observa că motorul de sub capota faţăeste construit după arhitectura clasică pentru Subaru, fiind detipul boxer. De altfel, în cadrul cooperării dintre ceidoi constructori japonezi, inginerii Subaru au avut sarcina de a seocupa de partea de motor şi transmisie, fiind oarecum o provocarepentru aceştia să realizeze transmisia doar pe puntea spate (faţăde tradiţiionala tracţiune integrală Subaru).

Din punctul de vedere al celor de la Subaru, conceptulpe care îl vor prezenta la Geneva 2011 va avea titulatura "BOXERSports Car Architecture", fiind clar că inginerii mizeazăîn primul rând pe eficacitatea pachetului, nu pe ambalaj (partea dedesign exterior şi interior a rămas exclusiv în sarcinaToyota).

Cunoscut fiind comportamentul unui nume deja iconic, Subaru Impreza, fanii mărcii, dar şi rivalii aşteaptă cu foartemare interes această maşină, care promite să facă vâlvăprintre coupe-urile de categorie medie de pe piaţă,principalii vizaţi fiind Nissan 370Z sau Mazda RX-8.

Dar mai multe despre acest concept Subaru vom afla la Salonul AutoGeneva 2011.