Toyota Passo Sette – concurent pentru Honda Freed

Autor: Dan Vache 30 dec. 2008 Prezentări

Oare Alba ca Zapada incape?Micul monovolum japonez, care va fi capabil să ofere 7 locuri (suficiente pentru statura a şapte asiatici…), este dezvoltat în colaborare cu Daihatsu şi se numeşte Toyota Passo Sette.

Japonezii consideră această nouă maşină un concurent pentru Honda Freed – însă, dacă în cazul lui Freed vorbim de platformă preluată de la Honda Jazz, nu la fel este cazul cu Toyota Passo Sette, care preia, de fapt, platforma tehnică a lui Daihatsu Sirion. Rămâne de văzut dacă un urmaş al lui Toyota Yaris Verso va mai exista, mai ales pe fondul problemelor Toyota cauzate de criza economică mondială.

7 locuri in 4,18 metriDeocamdată, Passo Sette oferă şapte locuri într-un pachet de numai 4,18 metri lungime, ampatamentul fiind de 2,75 metri. Cele trei rânduri de scaune sunt plasate la înălţimi diferite, pentru a le conferi celor din spate o bună vizibilitate. Motorizarea este un patru cilindri de 1,5 litri, despre care nu s-au comunicat alte date.

Toyota Passo Sette, respectiv Daihatsu Boon Luminas, vor debuta oficial la Salonul Auto Tokyo 2009, fiind rezervate, într-o primă fază, doar pieţei japoneze. Interesant, modelul Toyota va fi mai ieftin decât cel propus de Daihatsu, acesta din urmă beneficiind de o echipare mai bogată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide