Va fi limuzina Dacia bazată pe Renault Latitude?

Francezii de la Caradisiac vin cu o idee interesantă: cum ar fi dacă viitoarea limuzină Dacia va fi bazată pe Renault Latitude?

Va fi limuzina Dacia bazată pe Renault Latitude? Va fi limuzina Dacia bazată pe Renault Latitude?

O ipoteză interesantă şi în sprijinul căreia pot fi aduse destule argumente: Dacia Sedan ar putea fi derivată din Renault Latitude. Cei de la Caradisiac sunt de părere că este cea mai rapidă metodă prin care Dacia să intre într-un segment superior.

În acest moment, Renault Latitude este vârful de gamă al francezilor, însă oficial nu este considerat un urmaş al celebrului Vel Satis, ci doar un model superior lui Renault Laguna. Un adevărat urmaş al lui Vel Satis urmează să apară cel mai devreme în 2014, pentru a salva orgoliul francezilor.

Noua navă amiral franceză va avea mai multe în comun cu merca de lux a celor de la Nissan, Infiniti, în timp ce Latitude nu este altceva decât o maşină... coreeană. Este, practic, un Samsung adaptat pentru piaţa europeană, dar care nu reuşeşte să convingă suficient de mult clientela berlinelor de clasă mare.

Pe de altă parte, planurile de extindere a gamei Dacia presupun şi apariţia unei berline de categorie mai mare. Dacia Logan 2 se pare că va fi un sedan care va ataca sedanurile de clasă compactă deja, deşi va rămâne cu o politică de preţuri specifică segmentului maşinilor de oraş.

Prin urmare, un model mai mare ca Dacia Logan 2 ar putea foarte bine să fie la limita dintre clasa medie şi cea mare. Unde, momentan, există Renault Latitude. Şi, cum Dacia este percepută drept marcă low-cost, o "reciclare" a lui Latitude într-o berlină Dacia, dar cu preţuri mai reduse, nu este o ecuaţie imposibilă.

Pentru ca "Dacia Latitude" să coste în jur de 15.000 euro, ar trebui ca gama de motoare să fie revizuită - adică să fie adoptate propulsoare mai mici şi mai puţin potente, iar nivelul de echipare să fie mai puţin bogat.

Poate fi asta o soluţie? O berlină coreeană transformată de francezi într-una românească...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.