Va fi limuzina Dacia bazată pe Renault Latitude?

Francezii de la Caradisiac vin cu o idee interesantă: cum ar fi dacă viitoarea limuzină Dacia va fi bazată pe Renault Latitude?

Va fi limuzina Dacia bazată pe Renault Latitude? Va fi limuzina Dacia bazată pe Renault Latitude?

O ipoteză interesantă şi în sprijinul căreia pot fi adusedestule argumente: Dacia Sedan ar puteafi derivată din Renault Latitude. Cei de laCaradisiac sunt de părere că este cea mairapidă metodă prin care Dacia să intre într-un segmentsuperior.

În acest moment, Renault Latitude este vârful de gamă alfrancezilor, însă oficial nu este considerat un urmaş alcelebrului Vel Satis, ci doar un model superior luiRenault Laguna. Un adevărat urmaş al lui VelSatis urmează să apară cel mai devreme în 2014, pentru a salvaorgoliul francezilor.

Noua navă amiral franceză va avea mai multe în comun cumerca de lux a celor de la Nissan, Infiniti, în timp ceLatitude nu este altceva decât o maşină... coreeană. Este, practic,un Samsung adaptat pentru piaţa europeană, dar care nu reuşeşte săconvingă suficient de mult clientela berlinelor de clasă mare.

Pe de altă parte, planurile de extindere a gamei Daciapresupun şi apariţia unei berline de categorie mai mare.Dacia Logan 2 se pare că va fi un sedan care vaataca sedanurile de clasă compactă deja, deşi va rămâne cu opolitică de preţuri specifică segmentului maşinilor de oraş.

Prin urmare, un model mai mare ca Dacia Logan 2 ar putea foartebine să fie la limita dintre clasa medie şi cea mare. Unde,momentan, există Renault Latitude. Şi, cum Dacia este perceputădrept marcă low-cost, o "reciclare" a lui Latitude într-oberlină Dacia, dar cu preţuri mai reduse, nu este oecuaţie imposibilă.

Pentru ca "Dacia Latitude" să coste în jur de 15.000euro, ar trebui ca gama de motoare să fie revizuită -adică să fie adoptate propulsoare mai mici şi mai puţin potente,iar nivelul de echipare să fie mai puţin bogat.

Poate fi asta o soluţie? O berlină coreeană transformatăde francezi într-una românească...