Versiune mai puternică: Ford Fiesta Sport+

Cei care vor un Fiesta mai puternic, dar nu mai au răbdare până la apariţia lui Ford Fiesta ST, poate vor fi interesaţi de noua versiune Fiesta Sport+, cu un motor aspirat de 1,6 litri şi o putere de 134 CP.

Versiune mai puternică: Ford Fiesta Sport+ Versiune mai puternică: Ford Fiesta Sport+

Frăţiorul lui Focus RS mai întârzie. Cât, nu ştim, dar, deocamdată, germanii oferă, într-o ediţie limitată dedicată doar câtorva pieţe europene, noua versiune Ford Fiesta Sport+, care va putea fi văzută în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2011.

După cum spuneam, este o ediţie limitată, dedicată clienţilor din Germania, Austria, Elveţia, Belgia şi Marea Britanie (unde maşina se va numi Fiesta S1600). Fiesta Sport+ este oferită doar în versiunea cu trei uşi, iar pachetul exterior nu dezamăgeşte: fanta din spoilerul frontal este puţin mai agresivă, spatele este dominat de un difuzor mare, precum şi de un eleron deloc neglijabil, iar jantele de 17 inch au un design special, fiind finisate în alb şi fiind bine evidenţiate de pragurile mai late.

Pentru caroserie vor fi oferite doar două opţiuni: vopsea albastră Performance Blue cu dungi albe Frozen White sau... combinaţia inversă. Aceeaşi nuanţă de albastru se regăseşte în interior în cazul cusăturii tapiţeriei din piele de pe scaunele sport, volan, schimbător şi mânerul frânei de mână.

Motorizarea nu este, în schimb, de natură să provoace valuri de adrenalină: cunoscutul deja motor Duratec 1.6 Ti-VCT are o putere crescută de la 120 CP la doar 134 CP, în timp ce cuplum motor maxim ajunge de la 152 Nm la 160 Nm. În termeni de peformanţă, demarajul 0-100 km/h se realizează acum în 8,7 secunde, cu 1,2 secunde mai bine decât versiunea cu 120 CP, iar viteza maximă se cifrează la 195 km/h.

Alte modificări tehnice nu au mai fost aduse lui Ford Fiesta Sport+, iar preţul de bază, în Germania, va fi de 18.000 euro, în condiţiile unui echipament standard anunţat ca foarte bogat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.