VIDEO: Renault Scenic şi Grand Scenic - facelift pentru 2012

Segmentul monovolumelor de clasă compactă începe să fie din ce în ce mai apetisant. Opel a lansat recent Zafira Tourer, Citroen a venit acum ceva vreme cu un facelift pentru C4 Picasso şi Grand Picasso. Acum este vremea celor de la Renault să vină cu un facelift pentru Scenic.

Scenic a beneficiat de un mic update la interior, dar iată că monvolumul de clasă compactă al celor de la renault primeşte un facelift amplu. Unul menit a menţine constructorul francez în vârful ierarhiei europene a monovolumelor comapcte din punct d evedere la vânzărilor, acolo unde este acum. Din punct de vedere al designului principalele modificări sunt lapartea frontală, faruri uşor redesenate, spoiler faţă redesenat care acum include şi lumini de rulare pe tip de zi de tip LED.

La interior modificările sunt ceva mai ample: scaune redesenate, o consolă centrală care a primit o nouă unitate audio, noi culori disponibile pentru tapiţeriile textile. Modelul va fi comercializat în trei versiuni de echipare: Expression, Privilege, Initiale. Seria limitată Bose Edition Scenic şi Grand Scenic din 2011, datorită succesului, a condus la introducerea pe lista de opţiuni a elementelor aflate în dotarea acestei serii limitate.

De asemenea se poate opta şi pentru un pachet Alcantara pentru tapiţerie. Scenic 2012 plusează cu sisteme precum asistenţa la plecare în rampă, Vision System - un asistent pentru şofer în cazul rulării pe timp de noapte: o cameră video urmăreşte dacă şoferul menţine banda de rulare, iar aceaşi cameră are grijă ca la apropierea unui automobil din faţă să stingă faza lungă, apoi să o aprindă automat, sistem audio Bose şi navigaţie Carminat TomTom. Pentru cei care se gândesc la o flotă de Scenic sau Grnad Scenic, constructorul francez oferă şi sistemul Fleet Asset Management - un sistem care furnizează la centru zilnic până la 30 de indicatori (consum mediu, distanţă parcursă,...).

Gama de propulsoare a câştigat două agregate din "colecţia" Energy care vin în echiparea standard cu sistem start/ stop şi recuperare a energie pe perioada de frânare. Pentru diesel oferta începe cu dCi 110 (110 CP, 260 Nm, 105 g/km emisii şi consum mediu de 4,1, 1.5 litri cilindree), dCi 130 ( 130 CP, 320 Nm, 114 g/km emisii şi consum mediu de 4,4 litri, 1.6 litri cilindree). În ofertă există şi Energy TCe 115. Pentru piaţa franceză preţurile pornesc de la 21.350 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.