Volkswagen Polo GTI facelift: informaţii şi imagini oficiale

Volkswagen Polo GTI, fratele mai mic al hot hatch-ului compact Volkswagen Golf GTI, a primit un facelift şi va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2014. Rivalul lui Renault Clio RS şi al lui Ford Fiesta ST ascunde un nou motor sub capotă şi le face acum pe plac adepţilor cutiilor de viteze manuale. Detalii în continuare.

Volkswagen Polo GTI facelift: informaţii şi imagini oficiale Volkswagen Polo GTI facelift: informaţii şi imagini oficiale

Hot hatch-ul subcompact Volkswagen Polo GTI a primit un facelift la câteva luni după restilizarea modelului standard. Polo GTI facelift va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2014 şi vine cu câteva modificări estetice subtile, dar şi cu câteva noutăţi importante sub învelişul metalic.

În stânga, fără facelift. În dreapta, cu facelift

Mai exact, Volkswagen Polo GTI renunţă, odată cu facelift-ul, la motorul pe benzină de 1,4 litri în favoarea unui propulsor de 1,8 litri care produce 190 CP şi 320 Nm. Astfel, rivalul lui Fiesta ST şi al lui Renault Clio RS e acum mai puternic cu 10 CP şi 70 Nm decât înainte.

Până acum, Polo GTI putea fi cumpărat doar cu o cutie de viteze automată DSG. De acum înainte, clienţii care preferă doar două pedale pot opta în continuare pentru automata DSG, dar Volkswagen oferă şi o cutie manuală cu şase trepte pentru cei care vor să simtă că lucrează atunci când conduc la limită.

Acelaşi interior cu tapiţerie tartan, dar cu un volan nou şi o consolă centrală reîmprospătată

Cu noul motor, fratele mai mic al lui Golf GTI accelerează de la zero până la 100 km/h în 6,7 secunde şi are o viteză maximă de 236 km. Cu vechiul motor de 1,4 litri, Polo GTI avea nevoie de 6,9 secunde pentru a atinge 100 km/h şi ajungea până la o viteză maximă de 228 km/h.

Volkswagen Polo GTI facelift va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.