TEST în România cu Ford Fiesta ST. Esenţă de bucurie. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 16 sept. 2014 Test drive

Am avut de aşteptat mai bine de un an ca să pun mâna pe noul Ford Fiesta ST. Atât a durat de la lansarea internaţională din 2013 şi până a ajuns primul exemplar în ţara noastră. Dar o să tai macaroana suspansului încă de pe acum şi o să-ţi spun că a meritat cu vârf şi îndesat. De fapt, în ziua în care a trebuit să o returnez, nu-mi mai venea să plec de acasă, fiindcă ştiam că va fi, probabil, ultimul drum pe care îl voi face cu Fiesta ST.

VIDEO:

Concurenţi

Noua Fiesta ST are de-a face cu câteva nume destul de grele în segmentul hot hatch-urilor subcompacte, precum Renault Clio RS, Peugeot 208 GTi şi Citroën DS3 Racing. Pe hârtie, toţi cei trei rivali enumeraţi au mai multă putere, iar unele dintre ele au chiar şi mai multe portiere (Clio RS are patru, spre deosebire de Fiesta ST, care e disponibilă doar în varianta cu două portiere).

Interior

Înăuntru, Fiesta ST încearcă să nu-şi trădeze prea repede trăsăturile sportive, aşa că primul lucru pe care îl vezi odată ce urci la volan e un bord obişnuit de Fiesta, cu tot cu consola centrală populată cu o mulţime de butoane. Abia apoi zăreşti câteva tuşe discrete, menite să îţi reamintească faptul că nu eşti, totuşi, într-o Fiesta ca oricare alta. Lucruri ca volanul pe care scrie ST la bază, schimbătorul de viteze cu înscrisuri roşii şi pedalierul din aluminiu.

La prima vedere, e o Fiesta ca oricare alta

Nu ai cum să ignori nici perechea excelentă de scaune sport Recaro, care te îmbrăţişează ca o mamă care nu mai vrea să te lase să pleci pentru prima ta zi de facultate.

În spate ar trebui să încapă fără prea multe probleme doi adulţi, locul pentru picioare şi cap fiind decent. Doar cei mai înalţi dintre pasageri s-ar putea să aibă ceva de comentat la drumuri lungi.

Pentru că este, în esenţă, o Fiesta, ai la dispoziţie şi câteva spaţii de depozitare – atât în faţă, cât şi în spate – unde poţi să ţii câte o sticlă de 0,5 litri sau alte mărunţişuri. Totodată, portbagajul e suficient de încăpător pentru cumpărăturile de la sfârşitul săptămânii sau pentru o călătorie de weekend, dar cam atât.

Scaunele Recaro din faţă sunt mi-nu-na-te

Materialele sunt bune cam peste tot unde îţi îndrepţi privirea şi atingerea, dar opţiunile de entertainment audio/video sunt destul de limitate, ecranul sistemului Ford Sync fiind mai mic decât la un smartphone modern.  Dar nu contează. De fapt, eram la fel de fericit şi dacă nu exista nici un fel de sistem audio cu radio-CD, fiindcă simfonia motoraşului de 1,6 litri turbo de sub capotă e suficient de puternică şi frumoasă ca să îţi înveselească ziua.

Detalii în pagina următoare.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide