Volkswagen Touran BlueMotion - detalii oficiale

Volkswagen ne prezintă Touran BlueMotion primul MPV al mărcii din Volkswagen care coboară sub pragul de 5 litri la sută consum mediu.

Volkswagen Touran BlueMotion  - detalii oficiale Volkswagen Touran BlueMotion - detalii oficiale

Noua generaţie Volkswagen Touran BlueMotion este mai eficient cu 27% decât precedenta generaţie şi se poate lăuda pentru prima dată cu un consum mai mic de 5 litri la 100 km în ciclul mixt datorită motorului 1.6 TDI de 105 CP. Mai exact acest propulsor, datorită îmbunătăţirilor aerodinamice şi a sistemului stop-start, reuşeşte să atingă un nou record de eficienţă pentru un model cu şapte locuri, cu un consum mediu declarat de 4,6 litri la 100 km parcurşi şi emisii de 121 g/km CO2.

Tot în gama BlueMotion mai există şi motorul 1.2 litri TSI folosit pe Volkswagen pe tot mai multe modele. Capabil să dezvolte tot 105 CP acest model este însă ceva mai gurmand consumând 5,9 litri la 100 km parcurşi şi emiţând în aer 139 g/km CO2. Contribuţia sistemului start-stop şi a trucurile aerodinamice se vede însă şi în cazul mezinului, în versiunea standard acest motor având un consum de 6,4 litri şi emisii echivalente de 149 g/km.

Touran BlueMotion deşi este cel mai eficient automobil cu şapte locuri, nu este totuşi cel mai eficient monovolum mediu şi pentru cei care vor absolutul eficienţei vărul său Seat Altea XL este recomandarea firească. Dar Altea XL nu are şapte locuri, ci doar 5, Touran BlueMotion devenind practic cel mai eficient mod de a transporta şapte persoane.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.