Volkswagen Touran BlueMotion - detalii oficiale

Volkswagen ne prezintă Touran BlueMotion primul MPV al mărcii din Volkswagen care coboară sub pragul de 5 litri la sută consum mediu.

Volkswagen Touran BlueMotion  - detalii oficiale Volkswagen Touran BlueMotion - detalii oficiale

Touran BlueMotionNouageneraţie Volkswagen Touran BlueMotion este mai eficient cu 27%decât precedenta generaţie şi se poate lăuda pentru prima dată cuun consum mai mic de 5 litri la 100 km în ciclul mixt datoritămotorului 1.6 TDI de 105 CP. Mai exact acest propulsor, datorită îmbunătăţirilor aerodinamice şia sistemului stop-start, reuşeşte să atingă un nou record de eficienţăpentru un model cu şapte locuri, cu un consum mediu declarat de 4,6litri la 100 km parcurşi şi emisii de 121 g/kmCO2.

Tot îngama BlueMotion mai există şi motorul 1.2 litri TSI folosit peVolkswagen pe tot mai multe modele. Capabil să dezvolte tot 105 CP acest model este însăceva mai gurmand consumând 5,9 litri la 100 km parcurşi şi emiţândîn aer 139 g/km CO2. Contribuţia sistemului start-stop şi atrucurile aerodinamice se vede însă şi în cazul mezinului, înversiunea standard acest motor având un consum de 6,4 litri şiemisii echivalente de 149 g/km.

Touran BlueMotion deşieste cel mai eficient automobil cu şapte locuri, nu este totuşi celmai eficient monovolum mediu şi pentru cei care vor absolutuleficienţei vărul său Seat Altea XL este recomandarea firească. DarAltea XL nu are şapte locuri, ci doar 5, Touran BlueMotion devenindpractic cel mai eficient mod de a transporta şapte persoane.