Volkwagen Rocktan speculaţii pentru un SUV urban

Volkswagen, ca parte a parteneriatului cu Suzuki, se pare că pregăteşte un nou SUV înrudit cu Suzuki SX4, cu preţuri sub 20.000 euro.

Volkwagen Rocktan speculaţii pentru un SUV urban Volkwagen Rocktan speculaţii pentru un SUV urban

Volkswagen deţine 19,9% din capitalul Suzuki, dar până acum nu s-a vorbit de un proiect comun substanţial. Prima colaborare se anunţă însă viitoarea generaţie Suzuki SX4, care nu va mai fi înrudită cu Fiat Sedici, italienii având acum Chrysler ca şi partener pe segmentul crossover. Iar japonezii vor lucra împreună cu nemţii pentru dezvoltarea unei platforme comune.

În buna tradiţie, din acest proiect se vor ramifica două modele, unul urmând să fie Volkswagen Rocktan, un SUV mai ieftin decât Tiguan, conform presupunerilor publicaţiei olandeze Autointernationaal. Tot aceştia spun că Rockatan va fi un "urban SUV" cu preţuri mai mici de 20.000 de euro şi care va rivaliza cu Toyota Urban Cruiser sau Nissan Juke. Noi am adăuga şi Dacia Duster aici, modelul românesc fiind clar un rival al actualului Suzuki SX4 şi chiar şi al viitorului dacă previziunile se adeveresc.

Ca poziţionare în gama Volkswagen, Rocktan ar trebui să se plaseze sub Tiguan, urmânnd să fie un model tranzitoriu între VW CrossPolo şi cel mai mic SUV momentan. În materie de motorizări se mai spune că 1.4 TSI de 122 CP sau 1.6 TDI de 105 CP ar putea fi în prim plan, o altă premisă de rivalizare cu Duster.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.