Premiera  VW Cross Polo la Geneva 2010

VW Cross Polo se va întoarce la Geneva 2010 cu o glazură plastifiată, dar fără modificări de esenţă la blatul Maşinii Anului.

VW Cross Polo va fi a doua mare noutate la Salonul de la Geneva după lansarea lui VW Polo GTI, cele două putând fi văzute extreme ale gamei Polo. Dacă GTI este versiunea sportivă mai joasă cu 15 mm decât un model standard, Cross Polo se leagă tot de cei 15 mm, pe care îi are însă plus la gardă faţă de Polo-ul obişnuit. Deci putem să spune că nu o să aibă pretenţii tot teren prea serioase, ci este doar "dopat" estetic.

Prin protecţiile plastifiate de pe toate laturile şi barele de pe plafon, acest model câştigă un plus de masculinitate şi va fi mai puţin usturător la buzunar în cazul unei interacţiuni tangenţiale cu o bordură, sau un obstacol neaşteptat. Plasticul poate fi asortat cu şase culori şi cu jante negre, care aduc destul de mult cu cele de la Mini. La fel ca şi versiunea pionieră apărută în 2006, Cross Polo se recomandă foarte evident prin inscripţiile de pe lateral.

La interior pretinsul caracter de vehicul destinat activităţilor în afara oraşului se manifestă prin tapiţerie specială rezistentă la murdărie şi pedalier din aluminiu. În plus acest model are integrată în standard funcţia de verificare a presiunii pneurilor, susţinând ce am spus mai sus.

Bineînţeles, de tracţiune integrală nu este cazul, iar gama de motorizări, amplă de altfel, este calibrată pentru zonele mai degrabă urbane, existând trei motoare pe benzină şi trei Diesel, cu puteri între 70 şi 105 CP. DSG-ul este disponibil ca opţional, dar doar pentru cei care sunt dispuşi să comande unul dintre motoarele 1.4 85 CP sau 1.6 TDI de 90 CP. Pe viu îl vom vedea la Geneva 2010, iar în dealeri începând cu luna Mai.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.