VW Touareg V6 Hybrid

Autor: Cosmin Iordache 03 feb. 2009 Prezentări

VW Touareg - sistemul hibridA devenit o modă ca produsele cu pretenţii, automat, să fie asociate şi cu grija pentru mediu, adică versiunea hibrid a devenit o declaraţie de bon ton în rândul producătorilor. VW Touareg este următorul SUV care intră în tagma modelelor hibrid şi o face chiar cu un motor cu combustie internă turbo. Motorul V6 de 3.0 litri TSi produce în standard 333 CP, dar îmmpreună cu unitatea electrică returnează un total de 385 CP. Sistemul hibrid aduce în plus şi o cutie automată cu 8 rapoarte, special dezvoltată pentru acest proiect.

Motorul electric produce 38 kw şi este alimentat de o baterie pe bază de nichel încărcată prin regenerarea energiei din frânare. masivul SUV poate rula doar cu ajutorul curentului electric la viteze de până la 50 km/h, rezultând astfel zero emisii. Pe lângă consecinţa verde, VW Touareg are şi valenţe dinamice sporite, atingând 100 km/h în 6.8 secunde şi o capacitate de tractare de 3,5 tone.

Şi toate astea sunt posibile cu un consum mediu de doar 9 litri la 100 km, spun cei de la Volkswagen. Faţă de un SUV de aceeaşi categorie şi cu o motorizare similară, Touareg V6 Hybrid, este cu 25% mai economic în condusul urban şi cu 17% într-o exploatare mixtă. Acesta este deocamdată doar un concept, dar versiunea de serie nu se întrezăreşte prea îndepărtată ci în 2010.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide