Zvonuri destul de serioase: va apărea Volkswagen Polo R

Pentru ca să nu avem impresia că noul departament sport R GmbH e doar o denumire care ţine mai mult de merketing decât de realitate, germanii vor scoate în curând pe piaţă versiunea Volkswagen Polo R.

Zvonuri destul de serioase: va apărea Volkswagen Polo R Zvonuri destul de serioase: va apărea Volkswagen Polo R

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2010, germanii ne-au oferit în premieră cel mai puternic Polo de până acum: Volkswagen Polo GTI, care promite să facă vâlvă printre hot-hatch-urile de clasă mică.

Maşina beneficiază de un 1.4 TSI de 177 şi se diferenţiază uşor faţă de un Polo de serie printr-un set de accesorii aerodinamice. De fapt, pare un Golf GTI intrat la apă...

Dacă pe baza lui Golf GTI a fost dezvoltată versiunea de top VW Golf R (motorul 2.0 TFSI are puterea crescută de la 211 la 271 CP), nu la fel se va întâmpa şi cu micul VW Polo R. Acesta va înlocui micul 1.4 TSI cu un motor turbo de 1,6 litri, care va dezvolta o în jur de 210 CP. Adică aproape la fel de mult ca... Golf GTI.

Transmisia va fi exclusiv pe roţile faţă, putându-se alege între cutia de viteze manuală cu şase trepte sau una automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj DSG. Astfel, micul Polo va intra în competiţie directă cu alte hot-hatch-uri de clasă mică de pe piaţă: Renault Clio RS, Mini Cooper S JCW sau noul Citroen DS3 Racing.

În plus, maşina germană se va baza şi pe titulatura de "Car of the Year 2010". La nivel estetic, cel mai probabil vom asista la o "imitare" a aspectului lui Golf R, prin adoptarea, în primul rând, a unui spoiler mult mai agresiv şi a unui set de jante sport.

Despre preţuri, nici un fel de informaţie, dar, dacă va fi cu mult mai mic decât al lui Golf GTI (în condiţiile în care Polo R se pare că se va apropia de acesta destul de mult ca performanţe), Polo R ar putea canibaliza modelul iconic hot hatch. Poate aflăm mai multe detalii oficiale cu ocazia Salonului Auto Paris 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.