Primul SUV electric de la Volkswagen a ajuns pe internet. Cum arată noul ID.4?

Autor: Elena Luchian 18 iun. 2020 MASINI NOI

Primul SUV electric de la Volkswagen, ID.4, a ajuns pe internet. Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a dezvăluit mașina!

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen ID.4 a apărut pe internet înainte ca producătorul german să-l dezvăluie oficial. Este o procedură obișnuită în China, acolo unde au apărut și imagini cu noul Volkswagen Arteon Shooting Brake. În statul asiatic, constructorii auto trimit fotografii necenzurate către Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației, care, le rândul său, le face publice. S-a întâmplat același lucru cu noul Volkswagen ID.4.

Două versiuni ale modelului apar în fotografii, dar și două linii de echipare. Este vorba despre versiunea X și despre versiunea Crozz. Aceasta din urmă are la bază conceptul Crozz, dezvăluit de Volkswagen în aprilie 2017, la Salonul Auto de la Shanghai. Echipările celor două din imagini sunt 1st Edition și PRO.

Modelul urmează limbajul de design al primului membru al familiei electrice, hatchback-ul ID.3, prezentat deja în România.

Noul Volkswagen ID.4 în cifre

Cele două versiuni prezintă un ampatament de 2..765 de milimetri și o lățime de 1.852 de milimetri. ID.4 X măsoară 4.612 milimetri în lungime și 1.640 de milimetri în înălțime, în timp ce ID.4 Crozz este puțin mai scurt, 4.592 de milimetri, și mai scund, 1.629 de milimetri. Acest lucru se întâmplă pentru că cele două au și valori diferite trecute în dreptul gărzii la sol și pentru că au bare față și spate cu design diferit.

Volkswagen ID.4 care se va comercializa în China va fi construit la uzina FAW-Volkswagen de acolo. Acesta va avea la bază platforma MEB, rezervată de Grupul Volkswagen mașinilor electrice. Modelul este pus în mișcare de un motor electric cu 204 de cai putere, care va fi montat pe puntea spate, ca și la hatchback-ul ID.3. Nemții pregătesc și un ID.4 cu două motoare electrice și tracțiune integrală.

Cel mai probabil, versiunea de top va avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri, dar aceasta este măsurată conform ciclului de testare NEDC.

Primul SUV electric din istoria Volkswagen va ajunge în showroom-uri spre sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide