Bimota mai îngrămădeşte nişte cai-putere sub capota lui Peugeot RCZ R

Cel mai dezirabil model de la Peugeot a primit un upgrade de la un producător de motociclete. Rezultatul este şi mai dezirabil.

Bimota mai îngrămădeşte nişte cai-putere sub capota lui Peugeot RCZ R Bimota mai îngrămădeşte nişte cai-putere sub capota lui Peugeot RCZ R

Cel mai puternic Peugeot din gama actuală tocmai a fost luat în vizor de un producător de motociclete. Bimota a prezentat, la Târgul Moto din Verona, o versiune specială de RCZ R, botezată PB104 - unde literele reprezintă iniţialele celor doi producători, „1” indică numărul de exemplare create, iar „04” se referă la numărul de roţi al vehicului. 

Cifrele care nu apar în denumire sunt cele care ne fac pe noi să fim foarte-foarte curioşi: 3,0 şi 4, care, puse în fix această ordine, fac trimitere către puterea dezvoltată de motor.

Motorului 1.6 THP i-a crescut puterea de la 271 la 304 cai-putere în urma unei intervenţii uşoare - a fost remapată unitatea ECU şi au fost înlocuite sistemul de evacuare şi valva blow-off. Totodată, frânele au primit patru discuri cu diametrul de 380 de milimetri, în timp ce suspensiile au fost coborâte cu 10 milimetri. 

Interiorul a primit un tratament cu Alcantara şi câteva elemente necesare, cum ar fi locuri special amenajate pentru căşti, două camere GoPro şi un display cu diagonală de 7 inci plasat în dreptul pasagerului, pe care probabil că i se reaminteşte constant că cel mai rău Leu din Sochaux tocmai a devenit şi mai rău. 

Noi încă ne întrebăm de ce nu vedem mai multe RCZ-uri pe străzile noastre.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.