Brabus aduce la Geneva 2015 850 6.0 Biturbo Coupé

Vrei să ştii ce-ţi oferă „cel mai rapid şi mai puternic coupé cu tracţiune integrală de pe Pământ”? Îţi explică Brabus, în cele ce urmează.

Brabus aduce la Geneva 2015 850 6.0 Biturbo Coupé Brabus aduce la Geneva 2015 850 6.0 Biturbo Coupé

Atelierul de tuning specializat în Mercedes-Benz şi-a propus să aducă în lumina reflectoarelor de la Salonul auto Geneva 2015 un proiect bazat pe elegantul S-Class Coupé, numit 850 6.0 Biturbo Coupé. 

În timp ce noi l-am numi „cel mai dopat coupé elegant din lume”, nemţii de la Brabus au hotărât să-l promoveze ca „cel mai rapid şi mai puternic coupé cu tracţiune integrală”. OK, să vedem ce oferă.

Sub capotă, Brabus a crescut capacitatea cilindrică a V8-ului de la 5,5 la 5,9 litri, înlocuind totodată turbosuflantele din echiparea standard cu unele mai mari. Nici sistemul de evacuare nu a rămas neatins, cei de la Brabus înlocuindu-l cu unul făcut „in house”. Iar fantele de admisie mărite trădează faptul că şi sistemul de admisie a primit modificări.

Rezultatul este o putere maximă de 850 de cai-putere (atinsă la 5.400 rpm) şi un cuplu motor de 1.450 de Newtoni-metru (între 2.500 şi 4.500 rpm), cu menţiunea că, „în interesul longevităţii ansamblului propulsor”, cuplul este limitat la doar 1.150 Nm.

Ajutat de sistemul 4MATIC pentru a-şi pune cât mai eficient toată această putere la sol, Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé atinge suta de kilometri, cu stard de pe loc, în doar 3,5 secunde, pragul celor 200 km/h fiind atins după doar 9,4 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 350 km/h, pentru că atât duc anvelopele. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.