Brabus G65 800 iBusiness: birou de lux + offroad capabil + putere de supercar

Autor: Oraan Mărculescu 30 apr. 2014 Tuning auto

Faptul că Mercedes-Benz G-Class este cel mai capabil offroader de serie care încă se mai produce la ora actuală nu este o noutate. Şi nu ne mai miră nici faptul că Mercedes-Benz persistă în a oferi clienţilor cu dare de mână versiuni foarte potente ale lui G-Class.

Cel mai potent G-Class, G65 AMG, are un motor turbo V12 de 612 CP şi 1.000 Nm, ceea ce înseamnă performanţe ameţitoare: 0-100 km/h în doar 5,3 secunde şi o viteză maximă de 230 km/h (limitată electronic). Suficient pentru oricine, aţi zice. Nu, însă, şi pentru tunerul de casă, Brabus.

800 CP. Vă puteţi imagina cum te simţi în acest utilaj când demarează în doar 4,2 secunde până la sută?

Cei de la Brabus sunt recunoscuţi pentru faptul că transformă orice Mercedes-Benz de top într-un super-Mercedes, iar în cazul de faţă G65 AMG este transformat în G65 800 iBusiness. Unde 800 este indicativul puterii obţinute graţie turbocompresoarelor mai mari şi a altor modificări aduse motorului.

Prin urmare, maşina se laudă cu un cuplu maxim de 1.420 Nm (pe hârtie, pentru că, în practică, pentru a menaja transmisia, cuplul motor maxim este limitat electronic la ”doar” 1.100 Nm), iar demarajul 0-100 km/h se cifrează la doar 4,2 secunde, fiind mai bun cu o secundă decât la un G65 AMG.

Pentru fanii gadgeturilor Apple, aceasta este adevărata Apple-car

Însă, de această dată, nu modificările tehnice primează, ci mai mult ceea ce ascunde termenul ”iBusiness”. Pentru că modelul de faţă este un adevărat birou de lux dedicat fanilor Apple: nu lipsesc un iPad mini, un Mac mini, iPod touch sau chiar un Apple TV – pentru toate acestea Brabus a conceput un amplificator special.

În spate bancheta a fost înlocuită cu două fotolii separate, dotate cu măsuţe pliabile, iar pasagerii au la dispoziţie un display LCD de 15,6 inci, precum şi un frigider. Bineînţeles, maşina e dotată şi cu un modem pentru internet, iar sistemul multimedia poate înmagazina până la 14.000 de melodii.

Haide, Mark, e cazul să te maturizezi: lasă Golf-ul GTI şi ia-ţi aşa ceva. Să vedem câte like-uri va avea primul selfie la volanul unui Brabus G65 800 iBusiness…

Singura necunoscută este preţul lui Brabus G65 800 iBusiness, care, în nota obişnuită a specialiştilor de la Brabus, ar trebui să fie de multe sute de mii de euro. Ceea ce pentru unul ca Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, suntem siguri că nu ar fi deloc o problemă… Sau poate Mark preferă un Brabus B63S 6×6?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide