Cea mai lungă limuzină mică vs cea mai lungă limuzină mare…

Autor: Oraan Mărculescu 15 feb. 2012 Tuning auto

Fiat 500 este o citadină lifestyle foarte simpatică, având un stil neo-retro şi un spaţiu interior neobişnuit de încăpător pentru lungimea de 3,5 metri. În schimb, Hummer H2 (sau, mai bine spus, defunctul H2) este un „bolţar” pantagruelic cu o lungime de 5 metri şi o înălţime de 2 metri, care nu are nici o legătură cu stilul sau eleganţa, ci mai degrabă cu forţa brută.

Ei bine, în ambele cazuri există întreprinzători care le oferă celor care vor să epateze versiuni în stil limuzină, bazate pe cele două modele atât de antagonice.

Castagna a realizat o limuzina Fist 500 LimoCity, de 5,3 metri lungime

Cei de la Carozzeria Castagna probabil s-au gândit că, dacă tot a fost lansat Fiat 500 în SUA, americanii ar putea fi interesaţi de o limuzină inspirată din cea prezidenţială. Aşa încât, pe baza lui Fiat 500, a fost creată o mică limuzină inedită, 500 LimoCity, care ajunge la o lungime de 5,32 metri, în timp ce ampatamentul creşte de la 2,3 metri la 4,1 metri.

Dacă precedenta creaţie Castagna Fiat 500 LimoSun arăta cam prea extravagant şi ciudat, modelul de faţă are toate şansele să atragă interesul celor care au prea mulţi bani şi vor să epateze. Interesant, uşile din spate sunt culisabile, iar interiorul a fost gândit pentru pretenţiile oricărui prezidenţiabil – dacă se optează pentru versiunea LimoCity President.

Hummer H2 Triple Axle are o lungime de 12 metri

La capătul opus regăsim cea mai lungă limuzină Hummer H2 în acest moment, cu o lungime de aproape 13 metri şi care poate transporta până la 28 de pasageri într-o ambianţă de party. Totuşi, dacă vă întrebaţi de ce mai există două osii, trebuie să ştiţi că există şi o versiune pentru 16 pasageri, în partea din spate fiind gândite două VIP Lounge.

Interiorul acestui Humer Triple Axle este şi el în contradicţie cu cel al limuzinei Fiat 500, fiind dedicat distracţiei şi exagerărilor, fie că vorbim de „Prom Night” (Balul Absolvenţilor) ori de „Bachelor Party” (petrecerea burlacilor). Adică un adevărat mini-club de noapte pe opt roţi.

Aşadar, iată că lumea limuzinelor „stretch” este foarte diversă, ba chiar pentru toate extravaganţele pe care le au oamenii. Şi suntem siguri că lucrurile nu se opresc aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide