”Dubă” transformată în… cabriolet: Nissan Evalia C

Autor: Oraan Mărculescu 15 iul. 2013 Tuning auto

În sezonul estival apar maşinile cabrio, care, pentru mulţi, reprezintă libertatea totală şi le conferă pasagerilor impresia de mici vedete. Până acum, maşinile cabrio ofereau maximum 5 locuri, dar carosierul italian Giovanni Vernagallo vine cu o propunere mai generoasă.

Practic, vorbim de transformarea în maşină decapotabilă a utilitarei Nissan NV200, care pe unele pieţe este cunoscută sub denumirea de Evalia. Maşină care e oferită atât ca dubă de marfă, cât şi ca monovolum pentru maximum 7 pasageri.

Ei bine, Evalia C e un proiect comandat de o firmă de turism din sudul Italiei, maşina fiind folosită pentru transportul celor interesaţi în regiunea Capri.

Carosierul italian a ”decupat” partea superioară a portierrelor şi plafonul maşinii, renunţând cu această ocazie şi la geamurile laterale, dar a păstrat portierele culisabile. Totuşi, pentru că vorbim de un monovolum, maşina beneficiază de o structură tubulară, care asigură rigiditatea caroseriei, dar e şi suport peentru acoperişul amovibil, din material textil.

Nissan Evalia C poate fi echipat cu aceleaşi motorizări şi dotări ca un Evalia de serie, iar, în Italia, maşina poate fi comandată chiar de la dealerul Nissan din zonă.

Preţul nu e chiar accesibil, cifrându-se la 47.500 de euro – aproape la nivelul unui Nissan 370Z Roadster sau, de ce nu, cam la fel cu preţul unui Nissan Muranno Crosscabriolet (care trebuie importat din SUA). Însă avantajul lui Evalia C este că poate transporta 7 pasageri, fiind un cabriolet unic pe piaţă în acest moment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide