MTM Audi S8 Talladega S = rachetă + 40 CP

Băieţii de la MTM au hotărât că Talladega-ul lor nu este suficient de puterenic, aşa că au mai aruncat încă 40 de cai-putere sub capotă. Asta a dus la modificări drastice...

MTM Audi S8 Talladega S = rachetă + 40 CP MTM Audi S8 Talladega S = rachetă + 40 CP

Mai ţii minte când scriam că Audi S8 Talladega de la MTM este suplinitorul perfect pentru Audi RS8, în lista antemenţionatului? Se pare că am fost induşi în eroare, căci acesta este suplinitorul perfect pentru RS8 (sperând să nu fim nevoiţi să mai spunem încă o dată asta).

Exemplarul din imagini este Audi S8 Talladega S, o versiune îmbunătăţită a lui Talladega care aduce un plus de 42 de cai-putere, peste cei 760 iniţiali. Cuplul motor rămâne setat la 945 Newtoni-metru.

Cei 40 de cai-putere aduc modificări şi cifrelor de performanţă – Talladega S sprintează 0-100 km/h în 3,1 secunde, 0-200 km/h în 9,9 secunde şi 0-300 km/h în 29 de secunde, oprindu-se din acceleraţie când atinge 350 de kilometri pe oră.

Se pare că domnul Roland Mayer a reuşit, până la urmă, să-l echivaleze pe Talladega cu legendarul 5000 CS.

Estetic vorbind, Talladega S se diferenţiază de modelul versiunea cu 760 de cai-putere prin eleronul de pe portbagaj. Jantele Bimoto de 21 de inci se regăsesc şi aici, ascunzând discuri de frână ceramice.

Şi preţul a crescut un pic faţă de versiunea cu 760 de cai-putere – MTM cere pentru acest supercar în costum business nu mai puţin de 222.249 €. Unul dintre cele 25 de exemplare disponibile va putea fi văzut la Salonul Auto de la Geneva 2015.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.