Nebulus oferă un tuning electrizant pentru Porsche Cayenne

Autor: George Cristea 20 sept. 2020 MASINI NOI

Nebulus oferă un pachet de tuning electrizant pentru Porsche Cayenne, care dezvoltă astfel nu mai puțin de 962 CP! Dincolo de performanțele obținute, privirile sunt atrase de colantarea specifică.

Intră în Galeria FOTO

Tuningul realizat de cei de la Nebulus pornește de la cea mai puternică versiune a lui SUV-ului german – Cayenne Turbo. Pentru modificările tehnice, cei de la Nebulus au apelat la componente furnizate de un alt tuner german – HGP Turbo. Este vorba de turbine mai mari, galerie de admisie modificată, un filtru de aer sport și o remapare a unității de management a motorului (ECU).

Toate acestea permit creșterea puterea motorului V8 de 4,0 litri la 962 CP, cu un cuplu maxim de 1.250 Nm. Prin comparație, modelul original reușește o putere „modestă” de 550 CP și un cuplu maxim de 770 Nm. Tunerul german nu a prezentat încă performanțele atinse în noua configurație. Modelul nemodificat este capabil să atingă 100 km/h în 3,9 secunde și să atingă o viteză maximă de 286 km/h atunci când este echipat cu pachetul Sport Chrono. Am putea aprecia că versiunea preparată de Nebulus poate atinge suta în mai puțin de trei secunde, iar o viteză maximă de circa 330 km/h nu este deloc imposibil de atins.

Tuning Porsche Cayenne: Cum a realizat Nebulus colantarea caroseriei?

Înainte de a ajunge la modificările de sub capotă, ochii îți sunt atrași de colantajul electrizant. Potrivit celor de la Nebulus, este vorba de un proces laborios, care durează aproximativ o săptămână. Se pornește de la o mașină albă care este apoi colantată complet în negru mat Obsidian. Ulterior, se adaugă un alt strat roșu Ruby, acesta având grosime variabilă dar și un model special, realizat de Hajo Lemke de la studioul de design 811 Design din Erfstadt. Jantele cu spițe în Y au aceeași culoare ca și modelul roșu de pe caroserie, în timp ce etrierele de frână rămân galbene, pentru un o pată de culoare la exterior.

În fotografii mai apare un Audi RS7 Sportback care a beneficiat de un tratament similar, atât din punct de vedere vizual, cât și tehnic. Performanțele celor de la Nebulus impresionează mai mult decât un alt SUV preparat recent – un Lamborghini Urus cu tuning de la 1016 Industries, care ajunge la 840 CP.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide