Un Opel GT preparat pentru circuit merită toţi banii

Opel GT a dispărut de ceva vreme din lumina reflectoarelor, dar câţiva băieţi inventivi s-au gândit că roadsterul din Russelsheim ar putea fi transformat într-o bestie pentru circuit.

Un Opel GT preparat pentru circuit merită toţi banii Un Opel GT preparat pentru circuit merită toţi banii

Mai ţineţi minte roadsterul Opel GT? Dacă da, veţi avea un deja-vu dramatic. Dacă nu, acum este o ocazie să vă familiarizaţi mai bine cu modelul. Mai bine zis, cu versiunea sa hardcore, adaptată cerinţelor unui circuit.

De transformarea radicală se fac responsabili cei de la Madchen & Motoren, iar lista cu modificări este atât de lungă încât nu ştim cu ce să începem. Motorul original de 2 litri şi patru cilindri a fost înlocuit de un monstruos propulsor LS3 îmbibat cu 530 CP, cuplat cu o transmisie manuală cu şase trepte Tremec TR 6060 împrumutată de la Corvette ZR1. V-am impresionat?

Dacă nu, aflaţi că masa roadsterului a fost redusă până la 1.150 kg, iar puterea imensă este ţinută în frâu cu ajutorul frânelor cu discuri de provenienţă Porsche 911 GT3, cu şase pistonaşe pe faţă, respectiv patru pe spate.

Şi pentru că vorbim de o metamorfoză completă, din peisaj nu puteau lipsi un kit lăţit de caroserie, jante de aliaj ATS de 18 inci şi un sistem Racelogic de control al tracţiunii. Iar despre interior nu ar fi prea multe de spus, în afara faptului că a rămas echipat cu strictul necesar. Ca să vă convingeţi că totul e pe bune, aruncaţi o privire în galeria foto de mai sus.

via WorldCarFans

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.