Van Sportiv: Volkswagen Transporter tunat de ABT Sportsline

Autor: Tiberiu Abagiu acum 8 ani Tuning auto

Chiar dacă Volkswagen Transporter , denumit şi T5, este apreciat pentru dimensiunile generoase şi volumul mare disponibil pentru încarcare, tunerul ABT Sportsline s-a gândit să îi îmbunătăţească performanţele motorului şi să îi ofere un look mai sportiv. Însă, fără să îi reducă dimensiunile sau greutatea.

Probabil unii ar spune că este ca şi cum ai încerca să transformi un cal de povară obişnuit să care zilnic tone întregi sau să tragă brazde cu plugul într-unul de curse.

În ceea ce priveşte propulsoarele, acestea au primit câţiva cai putere în plus, astfel că motorul TSI de 2,0 litri şi 204 CP, a ajuns acum la 240 de CP, iar sprintul acestuia de la 0 la 100km/h este realizat acum în 9,4 secunde. Chiar şi motorul de 2,0 litri TDI produce acum 170 de CP, în loc de 140 CP, datorită lui ABT Sportsline.

De menţionat este şi faptul că, dacă îţi cumperi varianta de 84 de CP, sau pe cea de 102 CP, şi acestea pot fi îmbunătăţite de cei de la ABT şi pot ajunge până la 110 CP, respectiv până la 130 CP.

Pe lângă creşterea numărului de cai putere, ABT a operat şi modificări semnificative ale caroseriei prin includerea unui kit exterior, ce conţine un spoiler faţă asociat cu o nouă grilă frontală şi două evacuări duble tipice pentru tunerul german. Mai mult, kitul include şi praguri laterale care dau impresia că van-ul se lipeşte de asfalt.

În plus, la caracterul sportiv contribuie din plin şi jantele de 19 inci. Chiar şi suspensiile au avut parte de un mic update pentru ca Transporter ABT să se „aşeze” mai bine pe drum, dar acestea pot susţine în continuare capacitatea maximă cu care poate fi încarcat van-ul german.Comentarii
Inchide