Amenda colosală primită de un şofer român în Franţa! O va putea plăti vreodată?

Un şofer român care a fost oprit de Jandarmeria din Pas de Calais a ajuns vedetă în Franţa în urma unei amenzi record primite la un control de rutină pe o autostradă din nordul Franţei. Şoferul român nu a respectat, printre altele, reglementările privind timpii de odihnă obligatorii.

Amenda colosală primită de un şofer român în Franţa! O va putea plăti vreodată? Amenda colosală primită de un şofer român în Franţa! O va putea plăti vreodată?

Un şofer român de TIR a fost amendat de Jandarmeria franceză cu o sumă record de 26.250 de euro. Valoarea amenzii este atât de mare, încât chiar şi francezii au simţit nevoia să precizeze că nu este vorba de o greşeală de tipar.

Şoferul român, care lucra pentru o companie spaniolă, a fost amendat pentru nu mai puţin de 31 de încălcări ale reglementărilor rutiere franceze, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă. Practic, pe parcursul a 24 de ore, şoferul nu efectuase decât o singură oră de odihnă în ultimele 24 de ore, faţă de cele 9 impuse de legislaţia franceză. 

Mai mult, şoferul condusese chiar şi aproape 9 ore fără nicio oprire, în condiţiile în care legislaţia impune perioade maxime la volan de 4,5 ore. În aceste condiţii, maşina românului a fost reţinută de autorităţile franceze ca măsură asiguratorie, până la achitarea amenzii.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” - FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola - VIDEO

Potrivit autorităţilor franceze, fapta românului prezintă nu doar o formă de concurenţă neloială faţă de alţi transportatori, ci şi un real pericol pentru siguranţa circulaţiei, oboseala la volan fiind una dintre cauzele majore ale accidentelor de circulaţie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.