Amenda colosală primită de un şofer român în Franţa! O va putea plăti vreodată?

Amenda colosală primită de un şofer român în Franţa! O va putea plăti vreodată?

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri

Un şofer român de TIR a fost amendat de Jandarmeria franceză cu o sumă record de 26.250 de euro. Valoarea amenzii este atât de mare, încât chiar şi francezii au simţit nevoia să precizeze că nu este vorba de o greşeală de tipar.

Şoferul român, care lucra pentru o companie spaniolă, a fost amendat pentru nu mai puţin de 31 de încălcări ale reglementărilor rutiere franceze, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă. Practic, pe parcursul a 24 de ore, şoferul nu efectuase decât o singură oră de odihnă în ultimele 24 de ore, faţă de cele 9 impuse de legislaţia franceză. 

Mai mult, şoferul condusese chiar şi aproape 9 ore fără nicio oprire, în condiţiile în care legislaţia impune perioade maxime la volan de 4,5 ore. În aceste condiţii, maşina românului a fost reţinută de autorităţile franceze ca măsură asiguratorie, până la achitarea amenzii.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Potrivit autorităţilor franceze, fapta românului prezintă nu doar o formă de concurenţă neloială faţă de alţi transportatori, ci şi un real pericol pentru siguranţa circulaţiei, oboseala la volan fiind una dintre cauzele majore ale accidentelor de circulaţie.

 Comentarii
Inchide