Armata columbiană interesată de tancul românesc "Bizonul"!

Armata columbiană şi-a arătat interesul pentru achiziţionarea tancului românesc TR 85M1, poreclit "Bizonul", care face parte din portofoliul companiei Romarm.

Armata columbiană interesată de tancul românesc "Bizonul"! Armata columbiană interesată de tancul românesc "Bizonul"!

O delegaţie din partea Ministerului Apărării din Columbia se află în România pentru discuţii privind încheierea unui contract ce presupune achiziţionarea de tehnică militară, în valoare de peste un miliard de dolari. Printre produsele din portofoliul companiei româneşti, columbienii şi-au arătat interesul şi pentru tancul TR85M1, poreclit "Bizonul" care se fabrică la Uzina Mecanică Bucureşti.

Indicat'ivul "TR" vine de la "tanc românesc", în timp ce "85M1" sugerează că e vorba de un model "modernizat" al mai vechiului model românesc "TR 85" (care, la rândul său, se bazează pe foarte vechiul T 55 sovietic - cifrele "55" vin de la anul fabricaţiei: 1955).

Motorul TR 85M1 este inspirat după un model german mai vechi, cu opt cilindri, de 860 CP (spre comparaţie, ultimul model de tanc german, Leopard, are un motor de 1500 CP). "Bizonul" atinge o viteză maximă de 60 km/h, pe şosea.

Văzut din faţă, singurul semn vizibil al modernităţii "Bizonului" îl reprezintă brâul de oţel care se întinde în semicerc, în jurul turelei. Blindajul suplimentar asigură părţii frontale a turelei o duritate echivalentă unei plăci de oţel de peste 30 de centimetri grosime. Din acest punct de vedere, raportat la cele mai moderne tancuri occidentale - care posedă un blindaj frontal echivalent ca duritate unei plăci de oţel de circa 80 de centimetri -, tancul românesc este catalogat drept un tanc "mediu".

CITEŞTE MAI MULTE PE WWW.GANDUL.INFO!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.