BRABUS GLK V12 = 322.3 km/h

Cel mai rapid SUV din lume, street legal. Cu aşa ceva se laudă Brabus, iar locul ales pentru a epata este salonul auto internaţional din Dubai.

BRABUS GLK V12 = 322.3 km/h BRABUS GLK V12 = 322.3 km/h

Brabus GLK V12 se laudă cu o viteză maximă de 322,3 km/h, record stabilit în 19 octombrie 2009 pe o pistă de mare viteză din Italia. SUV-ul compact de la Mercedes a fost echipat cu propulsorul Brabus SV12 R Biturbo care dezvoltă 750 CP la 5.500 rpm şi un cuplu motor uriaş de 1.350 Nm la 2.100 rpm. Totuşi cuplu motor disponibil este de 1.100 Nm, valoarea fiind limitată electronic.

Propulsorul de la care s-a plecat este un V12 Mercedes de 5.5 litri care a ajuns la o cilindree de 6.3 după intervenţia celor de la Brabus. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu cinci rapoarte, pe aceiaşi punte este present şi un diferenţial Brabus cu un procent de blocare de 40%. GLK V12 se mai laudă şi cu un 0-100 km/h în 4,2 secunde şi un 0-200 km/h în 12,8 secunde.

Modificări semnificative au fost operate şi la capitolele aerodinamică, suspensie şi system de frânare. Pachetul exterior a fost dezvoltat într-un tunel aerodinamic. Suspensia faţă a fost serios modificată ţinând cont de greutatea suplimentară provenită de la montarea propulsorului V12. Aceasta este ajustabilă atât pe faţă cât şi spate şi are 10 setări predefinite pentru controlul compresiei şi detentei.

Sistemul de frânare vine cu discuri ventilate de 380 milimetri pe faţă şi 360 mm pe spate. Cum potenţialii clienţi sunt poate mai interesaţi de estetică decât de performanţele pure, Brabus oferă posibilitatea montării unor jante de până la 22 inch încălţate cu pneuri Pirelli sau Yokohama. Interiorul în schimb depinde de potenţialul financiar al fiecărui client.

Este evident o necesitate ca la 322 km/h, pe o pistă de mare viteză, să poţi viziona filme pe bancheta spate. Oricum un potenţial cadou de la Brabus pentru cei dragi de sărbători. Acum la un preţ de doar 397.000 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.