Costă 200$ bucata şi are votul nostru de încredere

Maşina se schimbă complet

Costă 200$ bucata şi are votul nostru de încredere Costă 200$ bucata şi are votul nostru de încredere

Chiar ne mai gândeam de ce am mai avea nevoie ca să fim hipster-high tech adaptaţi la 2018. Şi când căutam noi pe internet invenţii pentru maşini, am dat de multe grozăvii. Una mai ciudată ca alta, unele legale, altele ilegale, altele cu totul de nepovestit aici. Suntem datori cu un top. Dar acum vorbim de o companie pe care toată piaţa productoare o ştie.

Este vorba despre Gentex. Conform Autonews, această companie înfiinţată în 1974 în SUA (Michigan), este cel mai mare furnizor din lume de oglinzi centrale care îşi reglează automat intensitatea când suprafaţa lor e expusă la o sursă de lumină. Acum, ei au o soluţie nouă pentru eliminarea totală a disconfortului produs de o lumină puternică venită din spate prin folosirea unei surse digitale de redare.

Oglinda propriu-zisă poate deveni display pe care sunt redate imagini captate live de o cameră instalată pe maşină (plafon sau uşa portbagajului). CEO-ul companiei Gentex, Steve Downing, nu crede că oglinzile sunt desuete – aşa cum cred cei mai mulţi producători din piaţă.

Radarele îşi pierd puterea. Se schimbă metoda prin care vom fi amendaţi pentru viteză mare

Comenzile din ce în ce mai mari pentru oglinzi fotosensibile îi fac pe cei de la Gentex să găsească un mix între metoda clasică şi cea digitală – în care oglinda devine display. Trei camere orientate spre spate pe direcţiile celor trei oglinzi clasice redau pe display-ul din oglinda centrală o imagine completă a lucrurilor care se întâmplă în spatele tău. Astfel dispare complet problema unghiului mort. Downing crede că nu poţi să renunţi la oglindă atât timp cât un sistem electronic complicat se poate strica oricând.

Gentex are deja comenzi pentru astfeld e soluţii de la General Motors, Toyota, Nissan, Jaguar-Land Rover şi alţi producători mari. În 2018, CEO-ul companiei estimează comenzi de până la 500.000 de oglinzi centrale şi cu display, de 3 ori mai multe decât a vândut Gentex în 2017. Preţul de plecare pentru un sistem complet – oglindă şi cameră – e 200$. Statisticile spun că până în 2025, cel puţin 1.8 mil. de maşini vor fi livrate cu oglinzi retrovizoare care au şi display-uri. Ar fi drăguţ să le activăm cu comandă vocală – oglindă, oglinjoară.

Autor Alexandru Banu

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.