Cum rezolvă Germania problema traficului, comparativ cu România

Cea mai scumpă este ...

Cum rezolvă Germania problema traficului, comparativ cu România Cum rezolvă Germania problema traficului, comparativ cu România

Germania, cea mai mare economie a Europei, propune un program de 128 milioane de euro pentru îmbunătăţirea calităţii aerului prin creşterea utilizării transportului public în speranţa de a evita impunerea de restricţii cu privire la autovehiculele diesel, scrie Ziarul Financiar

Cele cinci oraşe alese în cadrul programului sunt Bonn, Essen, Herrenberg, Mannheim şi Reutlingen.

Bucureştiul are o abordare diferită

Pe de altă parte, autorităţile bucureştene fac şi ele eforturi pentru a-i determina pe cetăţeni să folosească mijloacele de transport alternativ scumpind însă tarifele pentru parcările administrate de Primăria Capitalei. Costul unei ore de parcare în centrul Bucureştiului a crescut până la 10 lei pe oră. Cel mai mic tarif este de 1,5 lei pe oră, aplicabil în zona 2, în zilele săptămânii, în intervalul orar 18.01-06.00.

Există trei zone de taxare

Cea mai scumpă este zona 0 unde taxa de taxare este de 10 lei pe oră. Perimetrul zero este format din patru sub-zone. Este vorba de zona parcajului subteran Intercontinental, străzile N. Bălcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I, de cea parcajului subteran din Piaţă Unversităţii, străzile N. Bălcescu - I. Câmpineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei  - Halelor - I. C. Brătianu, de cea a parcajului suprateran Cocor, străzile I. C. Brătianu - Sf. Vineri - Calea Moşilor - H. Botev - C. Coposu şi, în fine, de zona parcajului suprateran Unirea, cu străzile C. Coposu - M. Basarab - Mircea Vodă - Unirii - Brătianu.

În zona 1, locurile de parcare special amenajate între zona 0 şi perimetrul stabilit prin acordul Planului Integrat de Calitate a Aerului sunt taxate cu  5 lei pe oră ( între orele 06.01-18.00), respectiv, 2,5 lei pe ora  în afara acestui interval.

Zona 2, cuprinde locurile de parcare special amenajate între zona 1 şi limita administrativă a oraşului tarifele sunt de 2,5 lei ( între orele 06.01-18.00) şi, respectiv, 1,5 lei/ora. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.