Familia AMG GT are un nou membru: Mercedes-AMG GT S Roadster. Răsfăţatul gamei se mândreşte cu 522 de CP – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Cel mai nou membru al gamei Mercedes-AMG GT se numeşte GT S Roadster şi îşi face loc între AMG GT Roadster şi AMG GT C Roadster.

Foloseşte acelaşi motor V8 de 4.0 litri twin-turboş ca si restul familiei AMG GT, doar că această versiune livreaza 522 de CP şi un cuplu de 670 Nm prin intermediul unei cutii automate DCT cu şapte trepte.

Acceleraţia de la 0 la 100 de km / h se face în 3,8 secunde, care este cu doar 0,1 secunde mai lentă decât GT C Roadster şi cu 0,2 secunde mai rapidă decât GT Roadster. Viteza maximă creşte până la 309 km / h. 

Noul Mercedes-AMG GT S Roadster dispune de mecanism de blocare a diferenţialului spate, suspensia sport cu axe din aluminiu, un sistem de frânare compozit de înaltă performanţă şi o distribuţie a greutăţii de 47-53%.

În interior, noul Roadster este similar cu restul gamei, dar este echipat cu pachetul standard AMG Silver Silver Interior. Opţiunile disponibile sunt AMG Black Piano Lacquer, împreună cu elementele AMG din fibră de carbon, fibră mată din carbon şi fibră de sticlă şi argint, plus pachetul Exclusive Trim.

Mercedes-AMG spune că GT S Roadster „este disponibil la comandă cu livrare imediată” în anumite ţări europene, lansarea sa fiind programată pentru luna iulie.

Maşina va ajunge, de asemenea, la dealerii americani până la sfârşitul anului 2018, preţurile şi alte detalii urmând să apară mai aproape de acea dată.

GALERIE FOTOComentarii
Inchide