Ford pune la punct un serviciu de livrări bazat pe vehicule autonome

Producătorul auto Ford, lanţul de supermagazine Walmart şi compania de livrări Postmates vor colabora

Ford pune la punct un serviciu de livrări bazat pe vehicule autonome Ford pune la punct un serviciu de livrări bazat pe vehicule autonome

Producătorul auto Ford, lanţul de supermagazine Walmart şi compania de livrări Postmates vor colabora la proiectul unui serviciu de furnizări de bunuri bazat pe vehicule autonome, au anunţat companiile, citate de Reuters.

Proiectul face parte din eforturile Ford de a-şi dezvolta afacerile ce ar putea folosi vehicule autonome. Walmart va derula un proiect pilot, în zona Miami, care va folosi iniţial vehicule cu şofer pentru a simula comportamentul maşinilor autonome, a precizat Ford. Producătorul american a anunţat că se aşteaptă să lanseze producţia comercială a vehiculelor autonome în 2021.

Ideea ar putea implica şi redesenarea unor echipamente pentru vehicule, spun oficialii Ford, de exemplu un sistem de depozitare a mărfurilor care să permită clientului să ia uşor o pizza sau un colet.

Postmates operează în 385 de oraşe americane.

Walmart se află în competiţie cu Amzon şi alte companii pentru reducerea costurilor de livrare a mărfurilor, acţiune din care face parte şi folosirea vehiculelor autonome.

Ford se concentrează pe sectorul vehiculelor comeciale autonome şi pe servicii, în timp de rivalii de la General Motors lucrează la un serviciu de taxi robotizat. Compania discută în prezent cu Volkswagen despre o posibilă colaborare în domeniul vehiculelor autonome, dar nu a fost anunţat nimic oficial.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.