Gabriela Firea a semnat contractul pentru strategia de Smart City a Capitalei

Doar strategia costă 500.000 de lei.

Gabriela Firea a semnat contractul pentru strategia de Smart City a Capitalei Gabriela Firea a semnat contractul pentru strategia de Smart City a Capitalei

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, contractul privind elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti”, document care va fi realizat de compania Deloitte, pentru suma de aproape 500 de mii de lei.

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, strategia va fi realizată în termen de 17 săptămâni de la data emiterii ordinului de începere a proiectului, iar perioada pentru care se doreşte realizarea ei este 2018-2025.

„Am semnat astăzi contractul pentru elaborarea, în premieră, a unei strategii Smart City extrem de importantă pentru dezvoltarea Bucureştiului, care va aduce capitală României în rândul marilor oraşe europene. Principalul scop al definitivării unei strategii smart este reprezentat de nevoia oraşului de a furniza servicii de cea mai înaltă calitate atât cetăţenilor săi cât şi investitorilor, antreprenorilor locali şi turiştilor, prin dezvoltarea tehnologică a oraşului. De asemenea, prin implementarea Strategiei Smart City, bucureştenii vor beneficia de infrastructură de transport public şi drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, noi locuri de muncă, siguranţă publică, reducerea emisiilor de CO2 şi a poluării”, declară Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Potrivit PMB, următorii paşi pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City-Bucureşti vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt şi mediu, în următoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală - administraţie inteligentă, siguranţă publică, inclusiv sistemul de urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti, energie (electrică, termică, apă, etc.) - energie inteligenţă, transport public – mobilitate inteligentă, telecomunicaţii - tehnologii inteligente, mediu – clădiri inteligente, energie verde, turism - servicii turistice inteligente.

„Serviciile ce fac obiectul contractului constau în analiză situaţiei actuale a Municipiului Bucureşti şi a zonei limitrofe acestuia, expunerea carenţelor şi a problemelor din municipiu şi furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate şi eficiente, care să răspundă necesităţilor specifice şi deficienţelor reale cu care se confruntă Bucureştiul. Conform ofertei câştigătoare, valoarea contractului aferent „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti" va fi de 464.280 lei, fără TVA”, se mai arată într-un comunicat al PMB.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.