Noul curier robot creat de Ford livrează pachete la uşă - VIDEO

Compania Ford a construit un robot capabil să livreze pachete la uşa destinatarului, iar împreună cu o maşină autonomă acest cuplu ar putea constitui viitorul serviciilor de curierat.

Noul curier robot creat de Ford livrează pachete la uşă - VIDEO Noul curier robot creat de Ford livrează pachete la uşă - VIDEO

Compania Ford a construit un robot capabil să livreze pachete la uşa destinatarului, iar împreună cu o maşină autonomă acest cuplu ar putea constitui viitorul serviciilor de curierat.

Clipul video este mai jos:

Alături de compania Agility Robotics, Ford a creat robotul denumit Digit care vine la uşa destinatarului la bordul unei maşini autonome, scoate pachetul şi îl livrează la uşă. Digit este coborât automat din spatele maşinii şi este capabil să stea în picioare. Mai mult, robotul este capabil să observe obstacolele de pe traseul său, cu ajutorul unor senzori şi camere video, poate urca scări şi duce livrarea la îndeplinire. Digit comunică constant cu maşina autonomă care l-a adus la destinaţie, aşa că dacă detectează probleme pe traseul către uşă, poate să caute o altă rută cu ajutorul echipamentelor din autovehicul.

Robotul poate transporta până la 18 kilograme şi este biped, iar scările sau terenul accidentat nu ridică probleme pentru el. Digit este capabil şi să îşi menţină echilibrul dacă este împins.

A doua generaţie de roboţi este deja în dezvoltare, iar cea de-a treia şi varianta finală sunt deja planificate pentru toamna acestui an, deci, în teorie, serviciul inovator de livrare nu este departe de a fi introdus în uz.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.