Privatizarea Automobile Craiova

Ford şi GM sunt singurii care au achiziţionat, până în prezent, dosarul de prezentare al Automobile Craiova, necesar pentru depunerea ofertelor de cumpărare a firmei.

Privatizarea Automobile Craiova Privatizarea Automobile Craiova
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a publicat, luna trecută, anunţul de privatizare a firmei Automobile Craiova, care deţine fabrica Daewoo Automobile România, termenul final până la care pot fi depuse oferte pentru pachetul de acţiuni reprezentând 72,4% din capitalul social fiind 5 iulie. Până la jumătatea lunii mai, AVAS a primit trei scrisori de intenţie din partea producătorilor americani General Motors şi Ford şi a firmei ruseşti JSC Russian Machines, parte a unui grup deţinut de magnatul Oleg Deripaska, care şi-au exprimat interesul pentru preluarea Automobile Craiova.

Pentru depunerea ofertelor de cumpărare a Automobile Craiova, companiile interesate sunt obligate să cumpere de la AVAS dosarul de prezentare a firmei. Totodată, ofertanţii trebuie să achite garanţia de participare la licitaţie în valoare de 3,3 milioane lei (1,04 milioane euro).

Investitorii vor fi departajaţi în funcţie de preţul oferit pe acţiune, investiţiile asumate pentru modernizarea capacităţilor de producţie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova, angajamentul ofertantului de a ajunge în al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60% şi realizarea unui volum al producţiei de 200.000 de autoturisme în al patrulea an investiţional de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, potrivit strategiei de privatizare a companiei.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.