Randări: Skoda Coupe se va numi Skoda Garde?

Jurnaliştii de la revista cehă Svet Motoru afirmă că Skoda pregăteşte lansarea, după mult timp, a unui nou coupe, care ar putea reînvia numele Garde. Credeţi că e o idee bună?

Randări: Skoda Coupe se va numi Skoda Garde? Randări: Skoda Coupe se va numi Skoda Garde?

În 2006, Skoda prezenta conceptul Joyster, despre care britanicii afirmau că va fi un model bazat tehnic pe Volkswagen Scirocco. Acum, însă, cehii de la Svet Motoru vin cu o altă informaţie: se pare că noul model Skoda Coupe va fi derivat din noua berlină prefigurată de conceptul Mission L.

Aşadar, noul model coupe Skoda nu va mai fi o maşină sportivă concepută pentru senzaţiile la volan, ci o una mai pragmatică, mai spaţioasă şi care privilegiază eleganţa. Deşi în anii '70-'80, coupe-ul Skoda Rapid era poreclit "Porsche-ul săracilor", se pare că noul coupe va prelua denumirea Garde, deoarece Rapid este rezervat pentru noua berlină familistă.

Ca motorizări, coupe-ul Skoda Garde nu va aduce surprize, urmând a beneficia de propulsoare deja cunoscute din banca de organe VW. Versiunea de top, RS, va beneficia de motorul turbo de 2,0 litri de peste 200 CP, propulsor la care, se pare, berlina Rapid nu va avea dreptul, pentru a nu fura din clienţii Octaviei RS.

Pentru moment rămânem la stadiul de speculaţii, deşi unele zvonuri afirmă că Skoda pregăteşte o surpriză fanilor la întâlnirea de la Worthersee din mai 2012. Voi ce credeţi:

AR AVEA SUCCES UN ASTFEL DE COUPE SKODA GARDE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.