Scumpiri de combustibili la Petrom

Preţul petrolului galopează spre noi maxime istorice, acest lucru s-a reflectat şi în preţurile practicate de companiile din România din industria petrolieră. Prin urmare, o să scoatem mai mulţi bani din portofel pentru a face plinul.

Scumpiri de combustibili la Petrom Scumpiri de combustibili la Petrom

Petrom a majorat, joi, preţurile benzinelor şi motorinelor comercializate prin reţeaua proprie de distribuţie, cu 7 bani, respectiv 6 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină Eco Premium costă, începând de joi, 4,13 lei/litru, în timp ce sortimentele Premium fără plumb şi Top Premium fără plumb sunt comercializate la preţuri de 4,1, respectiv 4,43 lei/litru.

Benzina OMV Carrera 95 are un preţ de 4,2 lei/litru începând de joi, iar sortimentul cu cifră octanică 100 costă 4,83 lei pe litru. Preţul motorinei Top Euro Diesel 4 a crescut la 4,48 lei/litru, în timp ce carburantul diesel Euro Diesel 4 este vândut pentru 4,4 lei/litru. Sortimentul OMV Sprint Diesel are un preţ nou de 4,53 lei/litru, iar OMV Premium Diesel costă, începând de joi, 4,81 lei/litru.

Ultima scumpire operată de compania din grupul austriac OMV a fost realizată la 16 iunie, când Petrom a majorat preţurile carburanţilor tot cu 6-7 bani pe litru. La începutul lunii mai, Petrom a majorat, în două rânduri, cu 0,12 lei/litru preţurile carburanţilor.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol, care influenţează preţurile combustibililor, au crescut cu circa 50% faţă de începutul acestui an şi s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2007, stabilind joi un record istoric de peste 146 de dolari pe baril, la Bursa de Mărfuri de la Londra.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.