Scumpiri de combustibili la Petrom

Scumpiri de combustibili la Petrom

Autor: Mediafax acum 12 ani Știri

Petrom a majorat, joi, preţurile benzinelor şi motorinelor comercializate prin reţeaua proprie de distribuţie, cu 7 bani, respectiv 6 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină Eco Premium costă, începând de joi, 4,13 lei/litru, în timp ce sortimentele Premium fără plumb şi Top Premium fără plumb sunt comercializate la preţuri de 4,1, respectiv 4,43 lei/litru.

Benzina OMV Carrera 95 are un preţ de 4,2 lei/litru începând de joi, iar sortimentul cu cifră octanică 100 costă 4,83 lei pe litru. Preţul motorinei Top Euro Diesel 4 a crescut la 4,48 lei/litru, în timp ce carburantul diesel Euro Diesel 4 este vândut pentru 4,4 lei/litru. Sortimentul OMV Sprint Diesel are un preţ nou de 4,53 lei/litru, iar OMV Premium Diesel costă, începând de joi, 4,81 lei/litru.

Ultima scumpire operată de compania din grupul austriac OMV a fost realizată la 16 iunie, când Petrom a majorat preţurile carburanţilor tot cu 6-7 bani pe litru. La începutul lunii mai, Petrom a majorat, în două rânduri, cu 0,12 lei/litru preţurile carburanţilor.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol, care influenţează preţurile combustibililor, au crescut cu circa 50% faţă de începutul acestui an şi s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2007, stabilind joi un record istoric de peste 146 de dolari pe baril, la Bursa de Mărfuri de la Londra.Comentarii
Inchide