Scumpiri de combustibili la Petrom

Autor: Mediafax 04 iul. 2008 Știri auto
Scumpiri de combustibili la Petrom

Petrom a majorat, joi, preţurile benzinelor şi motorinelor comercializate prin reţeaua proprie de distribuţie, cu 7 bani, respectiv 6 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină Eco Premium costă, începând de joi, 4,13 lei/litru, în timp ce sortimentele Premium fără plumb şi Top Premium fără plumb sunt comercializate la preţuri de 4,1, respectiv 4,43 lei/litru.

Benzina OMV Carrera 95 are un preţ de 4,2 lei/litru începând de joi, iar sortimentul cu cifră octanică 100 costă 4,83 lei pe litru. Preţul motorinei Top Euro Diesel 4 a crescut la 4,48 lei/litru, în timp ce carburantul diesel Euro Diesel 4 este vândut pentru 4,4 lei/litru. Sortimentul OMV Sprint Diesel are un preţ nou de 4,53 lei/litru, iar OMV Premium Diesel costă, începând de joi, 4,81 lei/litru.

Ultima scumpire operată de compania din grupul austriac OMV a fost realizată la 16 iunie, când Petrom a majorat preţurile carburanţilor tot cu 6-7 bani pe litru. La începutul lunii mai, Petrom a majorat, în două rânduri, cu 0,12 lei/litru preţurile carburanţilor.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol, care influenţează preţurile combustibililor, au crescut cu circa 50% faţă de începutul acestui an şi s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2007, stabilind joi un record istoric de peste 146 de dolari pe baril, la Bursa de Mărfuri de la Londra.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide