Sindicatele Audi din Ungaria îşi sărbătoresc victoria: salariul minim creşte la 1.000 de euro

Sindicatele din Ungaria înregistrează o creştere puternică a numărului de noi membri, scrie Deutsche Welle.

Sindicatele Audi din Ungaria îşi sărbătoresc victoria: salariul minim creşte la 1.000 de euro Sindicatele Audi din Ungaria îşi sărbătoresc victoria: salariul minim creşte la 1.000 de euro

Sindicatele din Ungaria înregistrează o creştere puternică a numărului de noi membri, scrie Deutsche Welle. Aceasta după o serie de victorii în eforturile de a câştiga ma­jorări salariale prin greve şi după mobilizarea a 40.000 de mun­citori pentru a protesta împotriva noilor legi din sec­torul muncii.

La sfârşitul lunii ianuarie, angajaţii Audi din Germania au intrat în grevă, paralizând liniile de producţie strâns le­gate din Ungaria şi Germania.

În urma grevei, aceştia au obţinut majorarea salariilor cu 18%, angajaţii Audi cu salarii mai mici urmând să câştige 1.000 de euro pe lună, de la 800 de euro anterior.

Reuşita acestora a stârnit invidia altor categorii profe­sio­nale din Ungaria. Un inginer din sectorul public câştigă aproximativ 1.000 de euro pe lună, nici pe departe suficient pentru această poziţie. Un profesor ieşit la pensie câştigă aproximativ 800 de euro pe lună.

Organizatorii grevei angajaţilor Audi din Ungaria sunt mândri de prima lor grevă. Constructorul auto Audi plă­teşte salarii mult mai mari în Germania, dar nu acesta este punctul de reper al acestora.

Citeşte mai departe pe Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.