Taxa auto - de 3 X taxa auto şi pentru EURO 4 noi

Guvernul aplică principiul: ori scutiţi de taxă, ori de 3 ori taxa auto, chiar şi pentru automobilele noi EURO 4 cu o cilindree mai mare de 2.000 cmc. Guvernanţii lovesc astfel în segmentul de lux.

Taxa auto - de 3 X taxa auto şi pentru EURO 4 noi Taxa auto - de 3 X taxa auto şi pentru EURO 4 noi

De această prevedere vor fi afectaţi majoritatea dealerilor din România, mai puţin Dacia. Această măsură este clar una protecţionistă. În perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009 modelele care nu depăşesc 2.000 cmc vor fi scutite de la plata taxei de poluare auto, potrivit ordonanţei Guvernului.

MEDIAFAX dă chiar câteva exemple de calcul la automobile foarte populare în segmentul de lux: De exemplu, pentru un Audi Q7 nou cu motor de 4,2 litri se va plăti o taxă de 11.000 de euro, iar pentru aceeaşi maşină echipată cu propulsor diesel de 3 litri cu filtru de particule cuantumul va fi de 4.800 de euro.

Pentru un Mercedes Benz C 200 CDI nou şi cu motor diesel de 2.148 cmc Euro 4 valoarea triplată va fi de aproape 2.800 de euro. Cumpărătorul unui Opel Vectra nou cu motor pe benzină de 2,2 litri va achita o taxă de circa 3.000 de euro.

Guvernul a gândit inteligent această mutare pentru că de la 1 octombrie 2009 maşinile vândute în Uniunea Europeană trebuie să respecte obligatoriu normele de poluare Euro 5. Deci în momentul în care va veni scadenţa scutirii taxei la automobile Euro 4 sub 2.000 cmc, acestea nu vor mai fi comercializate.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.