Tehnologii noi

Constructorul german Audi va prezenta în cadrul întâlnirii anuale a Forumului Economic Mondial care va avea loc în Davos, Elveţia un nou concept de combustibil neconvenţional, denumit GTL (Gas-To-Liquid Fuel).

Tehnologii noi Tehnologii noi
În timp ce mare majoritate a constructorilor de maşini reduc eliminarea gazelor nocive în atmosferă prin diverse metode constructive cum ar fi micşorarea cilindreei motoarelor sau prin utilizarea unor soluţii inginereşti de obţinere a unei arderi cât mai complete a combustibililor convenţionali, cei de la Audi s-au axat pe dezvoltarea unui combustibil sintetic.

Noul combustibil concept care va fi prezentat în premieră în cadrul întâlnirii anuale a Forumului Economic Mondial care va avea loc în Davos, Elveţia, este capabil să reducă emisiile de dioxid de carbon cu până la 13% şi consumul cu până la 10%. Noul combustibil este derivat din gazul natural din care, prin intermediul unor reacţii chimice, sunt eliminate sulfurile. Cel mai probabil acest combustibilul va fi utilizat pentru propulsoarele diesel ale constructorului fără ca acestea să sufere modificări majore de construcţie.

Combustibilul concept este deocamdată în teste, el fiind utilizat pentru prima dată în cursa de 24 de ore de la Le Mans, în anii 2006 / 2007, bolizii Audi R10 fiind alimentaţi cu un amestec special de diesel şi GTL.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.