TESTAT pe VW Passat. Ce se întâmplă dacă tragi frână de mână electronică în timp ce maşina merge - VIDEO

Maşinile moderne au înlocuit maneta frânei de mână...

Maşinile moderne au înlocuit maneta frânei de mână cu un buton care acţionează frâna electronic. Dacă lucurile stăteau destul de simplu în cazul frânei la manetă, în sensul că tragi maneta, maşina se opreşte, ne-am întrebat ce se întâmplă dacă apeşi butonul de frână de mână electronică în timp ce maşina merge.

Nu a fost nevoie să încerăm pe propria maşină pentru că pe Youtube există destule astfel de experimente. În cazul de faţă avem un VW Passat.

Mai întâi şoferul porneşte maşina, ajunge cu ea la viteza de 25 de km/h şi apasă butonul. Constatăm că în acest caz maşina nu frânează deloc. Se aude sunetul specific conectării acestui buton, dar maşina nu se opreşte.

Imagini şi detalii despre noul Volkswagen Golf 8

Accident evitat la limită. Reflexele foarte bune l-au salvat pe şofer de la un dezastru - VIDEO

În al doilea caz, la acceaşi viteză, şoferul ţine apăsat butonul, iar de data aceasta frâna se conectează. Şoferul nu avea viteză mare aşa că experimentul a decurs în condiţii de siguranţă.

În Baia Mare a început producerea unui nou model de camion - GALERIE FOTO

Uită ce ştiai despre sensul giratoriu: la Otopeni avem reguli noi

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.