VIDEO: cum funcţionează motorul Ford Ecoboost de 125 CP

Ford ne prezintă un video din interiorul noului motor Ecoboost, propulsor care se regăseşte şi în echiparea modelului Ford B-Max, maşină construită la Craiova.

Ford ne prezintă cum fucţionează noul lor motor în trei cilindri care dispune de un volum de doar un litru. Propulsorul beneficiază de injecţie directă de combustibil şi un turbo compresor, ceea ce face ca, în versiunea de bază, acesta să livreze o putere de 100 CP şi 125 CP în versiunea "dopată".

Din punct de vedere al emisilor de CO2, noul propulsor se poate "mândri" cu doar 109, respectiv 114 g de CO2/km, în timp ce consumul mediu de carburant se situează în jurul valorii de 5 litri/100 km. Pentru a atinge aceste performanţe, cei de la Ford au redus foarte mult forţele de frecare interne, dar au optimizat şi circuitul gazelor de evacuare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.