VIDEO: Performanţa lui McLaren MP4-12C pe Nurburgring

Supercarul britanic a făcut cunoştinţă cu Iadul Verde, unde a reuşit un tur al circuitului Nordschleife de doar 7 minute şi 28 de secunde.

Notorietatea circuitului Nurburgring nu este întrecută decât de dificultatea sa. Tocmai de aceea, McLaren şi-a trimis cel mai tânăr reprezentant, MP4-12C, pe Iadul Verde, din două motive. Pe de-o parte, noul supercar trebuie să-şi dovedească aptitudinile în cel mai potrivit loc, iar pe de de alta, rivalii germani trebuie să primească o declaraţie de război ca la carte.

Timpul obţinut de McLaren MP4-12C, pentru un tur al circuitului Nordschleife se cifrează la 7 minute şi 28 de secunde, ceea ce îl plasează peste Porsche 911 GT3 (7:40) sau chiar Pagani Zonda F (7:33), însă nu îl face mai rapid decât Gumpert Apollo Sport, care a parcurs traseul în 7 minute şi 24 de secunde.

McLaren MP4-12C foloseşte un motor V8 de 3,8 litri, primul agregat conceput şi fabricat în mod independent de către compania britanică. Maşina oferă 600 CP, un cuplu de 601 Nm, obţinut la 8.500 rpm., precum şi o viteză maximă de de 322 km/h, fiind primul supercar al celor de la McLaren, după legendarul F1.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.