Volvo ne arată cum va putea noul XC90 să se conducă singur în viitorul foarte apropiat [VIDEO]

Suedezii de la Volvo au publicat un videoclip în care ne explică felul în care vor funcţiona maşinile lor autonome. În prim-plan, noul XC90.

Volvo ne arată cum va putea noul XC90 să se conducă singur în viitorul foarte apropiat [VIDEO] Volvo ne arată cum va putea noul XC90 să se conducă singur în viitorul foarte apropiat [VIDEO]

Ştim deja că Volvo vrea să pună 100 de maşini autonome pe drumurile publice în 2017, iar acum ştim şi cum vor funcţiona acestea, suedezii publicând un videoclip în care explică sistemul IntelliSafe Auto Pilot.

Pe scurt, acesta se ocupă de condusul autonom al maşinii şi, din câte ne-am dat noi seama, funcţionează doar pe autostrăzi. După ce programezi ruta pe care o vrei în sistemul de navigaţie, creierul electronic îţi spune unde vei putea să-ţi iei de-o grijă şi să te uiţi în altă parte.

Când se intră într-o zonă în care maşina se poate conduce singură, clapetele de pe volan clipesc, iar pe ecranul din bord ţi se spune că poţi să activezi sistemul şi să îţi vezi de ale tale. Apoi, când se apropie punctul în care trebuie să preiei controlul, în bord apare o numărătoare inversă care ţine 60 de secunde, timp în care poţi să redevii şofer. Dacă, pentru orice motiv, nu poţi să conduci, maşina se va opri singură.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.