Volvo V60 Plug-in-Hybrid soseşte în 2012

Autor: Gabriel Grosoiu acum 8 ani Știri

Prezentat la Salonul Auto Geneva 2011, primul automobil hibrid Volvo va ajunge în producţia de serie anul viitor. Volvo V60 Plug-in-Hybrid va fi echipat cu un diesel de 2,4 litri, în cinci cilindri, folosit în tandem cu un motor electric montat pe puntea spate. Acesta din urmă, va fi cuplat la o baterile lihiu-ion cu o capacitate de 12 kWh.

Puterea motorului termic este de 215 CP, iar cuplul oferit de acesta se cifrează la 440 Nm. Agregatul electric produce 70 CP şi 200 Nm, astfel că puterea totală a maşinii ajunge la 285 CP, iar cuplul obţinut prin combinarea efortului celor două motorizări ajunge la 640 Nm. În aceste condiţii, demarajul de la 0 la 100 de km/h durează 6,9 secunde.

Aşa cum îi stă bine unei maşini hibride, există mai multe moduri de condus disponibile, pentru diferitele situaţii de trafic din viaţa reală. Modul Pure foloseşte exclusiv motorul electric şi oferă o autonomie de 50 km. Modul Hybrid este cel folosit în mod automat, ajutând maşina să obţină un consum mediu de doar 1,9l/100 km.

De asemenea, atâta timp cât rulează potrivit specificaţiilor modului Hybrid, Volvo V60 Plug-in-Hybrid va oferi o autonomie de 1.200 km, precum şi emisii poluante de doar 49g/km. Power, însă, este modul care eliberează toţi cei 285 CP ai maşinii, pentru performanţă deplină, în condiţiile în care hibridul Volvo dispune de sistem de tracţiune integrală adaptivă.Comentarii
Inchide