UTV-ul cu care soldații ucraineni au distrus un vehicul al armatei ruse – VIDEO

Autor: Promotor 28 nov. 2022 Stiati ca...

O nouă înregistrare video distribuită pe Twitter de soldații ucraineni a surprins o încă o lovitură inedită a acestora: distrugerea unui vehicul al armatei ruse cu o armă antitanc montat pe un UTV, scrie HotNews.ro.

”Utility Terrain Vehicles” sau UTV-urile, sunt construite și utilizate mai mult pentru muncă decât pentru recreere (cum sunt ATV-urile). Acestea sunt mai mari, mai puternice și pot găzdui doi pasageri unul lângă altul. De asemenea, ele sunt construite cu ceva spațiu de depozitare.

Înregistrarea video de doar 27 de secunde arată cum unul dintre soldații ucrainieni trage cu o armă antitanc AT4 montată pe un UTV-ului. Se poate vedea cu proiectilul zboară câteva secunde înainte de a lovi ținta.

Un alt detaliu inedit este că soldatul ucrainean pare să tragă de pe un scăunel improvizat în spatele UTV-ului convertit într-un vehicul de luptă. Din filmare nu se poate vedea însă dacă lovitura a fost împotriva unui tanc, blindat sau a altui tip de vehicul al armatei ruse.

Deși nu este clar unde a fost filmată înregistrarea, mediul exterior sugerează că lovitura a fost aplicată de curând.

Alt detaliu interesant este că lovitura a fost efectuată cu o armă AT4 fabricată de compania suedeză de armament Saab Bosfor Dynamics. AT4 nu este un lansator antitanc precum cunoscutele sisteme Javelin sau NLAW fiindcă focosul exploziv nu este propulsat de un motor de rachetă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OSINTtechnical - TwitterComentarii
Inchide